xioni (1)

Στα «λευκά» έντυσε & τον Δήμο Πύλης ο «Λέαντρος», όχι μόνο στο ορεινό του κομμάτι, αλλά & το πεδινό σκέλος αυτού, σε όλο του το εύρος.

Πιο συγκεκριμένα, το χιόνι άρχισε να πέφτει πυκνό από απόψε, ξημερώματα Σαββάτου, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Το ύψος του χιονιού από την νοτιοδυτική πλευρά του ορεινού όγκου του & μετά τα Στουρναραίικα έως την Μεσοχώρα, όπου συναντώνται πιο πυκνές χιονοπτώσεις, το ύψος του χιονιού αγγίζει έως & τα 30 εκατοστά, ενώ από την βορειοδυτική πλευρά το χιόνι είναι πολύ λιγότερο, όσο και στα πεδινά τμήματα, κυμαινόμενο  από 3 – 7 πόντους.

Εκτός από την διακοπή ρεύματος στην περιοχή των Καλογήρων, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αυτή να οφείλεται σε πτώση ή καμμένη ασφάλεια σε πίλαρ, κάτι το οποίο είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο, γενικά & προς το παρόν δεν αναφέρθηκε κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Αυτή την στιγμή έξι μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων, διαθέτοντας και μία «ανέμη», υπό τον συντονισμό του ιδίου του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη, επιχειρούν σε όλο το ορεινό δίκτυο του Δ. Πύλης, προβαίνοντας σε εκχιονισμούς & ρίψεις αλατιού, διατηρώντας τους δρόμους καθαρούς, χωρίς να υπάρχει ανάγκη προς το παρόν η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, κάτι όμως που κρίνεται απαραίτητο για τις βραδινές & πρωινές ώρες της ημέρας.

Από την πλευρά του ο Δ. Πύλης & το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται ήδη από χθες σε πλήρη ετοιμότητα, διαθέτοντας πάνω από δέκα μηχανήματα προετοιμασμένα να επέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο, σε περιπτώσεις αρμοδιότητάς του, ακόμα & με τη ναύλωση ιδιωτικών μηχανημάτων για την καλύτερη αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων εφόσον αυτές προκύψουν.

Προς το παρόν, με την θερμοκρασία στα ορεινά να αγγίζει τους -6 & στα πεδινά τους +3, έχει σταματήσει να χιονίζει, ωστόσο εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν & στο υπόλοιπο της ημέρας, όταν οι συνθήκες το ευνοήσουν.

Από αύριο Κυριακή 17/1 τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ την Δευτέρα θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού, με χιονοπτώσεις και ολικό παγετό, που θα συνεχιστούν έως & την ερχόμενη Τετάρτη.

pertouli oik

xionodromik

Stourna (1)

Stourna (2)

Stourna (3)

Stourna (4)

p1

p2

p4

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…