Dimarxeio Pylis

Σε τροχιά δημοπράτησης, βρίσκεται άλλο ένα έργο που ετοιμάζει ο Δ. Πύλης, μέσω μελέτης που έχει ετοιμάσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου & αφορά σε «Ασφαλτοστρώσεις οδών προς κτηνοτροφικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις Δ.Ε. Γόμφων & Πύλης», συνολικού προϋπολογισμού 1.150.000,00€.

Η παρούσα μελέτη έχει ως κύριο σκοπό την βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, στις αγροτικές περιοχές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.

Η γεωργία και η κτηνοτροφία στο Δήμο Πύλης αποτελεί ένα δυναμικό κλάδο που διαδραματίζει έναν όλο και σημαντικότερο ρόλο στην τοπική οικονομία, ενώ συνεχίζει κυρίως να ασκείται με την παραδοσιακή οικογενειακή μορφή & οι περιοχές στις οποίες προτείνεται η υλοποίηση της πράξης επιλέχθηκαν με κριτήριο :

  • Τον αριθμό των εκμεταλλεύσεων που εξυπηρετούν και συνεπώς την συμβολή τους στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
  • Την κακή ποιότητα του οδοστρώματός τους
  • Την συμπληρωματικότητά τους, ως προς το υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

Η βελτίωση των υφιστάμενων οδών αφορά σε εργασίες βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών, στην κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (οχετοί απορροής όμβριων υδάτων), της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών. Στην παρούσα μελέτη δεν περιλαμβάνονται δρόμοι που εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία και αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου. Επίσης, δεν περιλαμβάνονται δρόμοι χαρακτηρισμένοι ως δασικοί & όλοι τους βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές, εκτός σχεδίου των οικισμών.

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Προσωπικός Γιατρός: Τα νέα δεδομένα που προκαλούν αναβρασμό στους επαγγελματίες υγείας

(PHOTO: SHUTTERSTOCK) Ένα από τα σημεία που αντιδρούν οι ιατρικοί σύλλογοι είναι το οικονο…