M2

Σε συνέχεια των επισκέψεων εκπροσώπων Προέδρων σε βουλευτές, πολιτευτές & εκπροσώπους πολιτικών φορέων του Νομού Τρικάλων, αντιπροσωπεία τους, αποτελούμενη από τον κ. Δημ. Γιαννουλάκο(Μουριάς), Θ. Μπουτζιώλη(Παλ/ήρου), Αθ. Νικογιάννη(Αμπελοχωρίου) & Αθ. Κούτσικο(Φαρκαδόνας), πραγματοποίησε σήμερα το πρωί άλλες δύο συναντήσεις, όπως είχε προγραμματιστεί, αρχικά με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη & κατόπιν τον βουλευτή της ΝΔ Τρικάλων κ. Θαν. Λιούτα, με σκοπό την επίδοση του Ψηφίσματος  με τα αιτήματα των Προέδρων και των Τοπικών Συμβουλίων τους, εν όψει της συζήτησης τις επόμενες ημέρες για το σχέδιο Νόμου, που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατατίθεται προς διαβούλευση.

Και οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα ζεστό και αρκετά φιλικό κλίμα, με τους προέδρους να εκφράζουν δημοκρατικά τις αντιρρήσεις τους για το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή προς ψήφιση, καταθέτοντας παράλληλα τις δικές τους προτάσεις, ζητώντας για άλλη μια φορά τα πέντε βασικά σημεία που θεωρούν νευραλγικά,  Κυβέρνηση & ΚΕΔΕ απαραίτητα να δουν με άλλη ματιά , όπως την…

1.      Μη κατάργηση κοινοτήτων στις έδρες των Δήμων κάτω από 100.000 κατοίκους.

2.      Συμμετοχή στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου.

3.      Αποφασιστικές αρμοδιότητες και πόρους για τις Κοινότητες.

4.      Ανεξάρτητη κάλπη για την ανάδειξη των Συμβουλίων Κοινότητας.

 5.   Ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των επιπέδων της αυτοδιοίκησης.

Μιχαλάκης & Λιούτας άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα της αντιπροσωπείας των προέδρων των ΤΚ του Νομού, θεωρώντας τα δίκαια, υποσχόμενοι δε, να  μεταβιβάσουν το ψήφισμά τους & τις απόψεις τους στο Υπ. Εσωτερικών, θεωρώντας πως από κάποιο σημείο και μετά η τελική πρόταση του επίμαχου Νομοσχεδίου, επαφίεται σε Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ.

Με δύο ακόμη συναντήσεις, καλώς εχόντων των πραγμάτων εντός της τρέχουσας εβδομάδας, με τον Υπ. Ενέργειας & βουλευτή του Νομού κ. Κ. Σκρέκα & τον Δήμαρχο Τρικκαίων & πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημ. Παπαστεργίου, ολοκληρώνεται ο κύκλος των επισκέψεων και παράλληλα ο αγώνας των προέδρων του Νομού Τρικάλων, έναντι συγκεκριμένων διατάξεων του νέου Νομοσχεδίου που αφορά στην ΤΑ που θεωρούν άδικες & μη δημοκρατικές.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας από Πύλη: Όσες οι χιλιάδες σταγόνες της αποψινής βροχής, τόσες & οι ψήφοι στην κάλπη του Συνδυασμού μας την Κυριακή!(βίντεο/φωτό)

«Γκρέμισε» το Πνευματικό Κέντρο της Πύλης ο Κώστας Μαράβας… Πρωτόγνωρη και απρόσμενη…