1_

Οι περισσότεροι από εμάς κάποια στιγμή έχουμε χρησιμοποιήσει φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνουμε το φαγητό της προηγούμενης μέρας. Ξέρουμε όμως να το κάνουμε σωστά; Ας δούμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί να ζεστάνω το φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων

Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι και το πιο υγιεινό πράγμα στον κόσμο το να ζεσταίνουμε το φαγητό μας στα μικροκύματα, σε σχέση με το παραδοσιακό ζέσταμα στο φούρνο, ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι είναι ασφαλές μιας και δεν ερχόμαστε σε άμεση επαφή με αυτά.

γιατί να χρησιμοποιήσω μικροκύματα
Επιπλέον, είναι ένας πολύ γρήγορος και πρακτικός τρόπος για να απολαύσουμε το φαγητό μας ζεστό, ιδίως για αυτούς που δουλεύουν πολλές ώρες και δεν έχουν πολύ χρόνο να ασχοληθούν στην κουζίνα.

Για αυτό, λοιπόν, αφού το κάνουμε έτσι κι αλλιώς, καλό είναι να μάθουμε να το κάνουμε σωστά.

Πως λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στο πως λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων όπου δώσαμε όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Εν τάχει, να πούμε ότι όταν βάζουμε το φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων συμβαίνει το εξής: ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα, το λεγόμενο magnetron, παράγει μικροκύματα τα οποία θερμαίνουν το νερό που βρίσκεται στο φαγητό μας, απλά πάλλοντας τα μόρια του.

πως δουλεύει ο φούρνος μικροκυμάτων
Δεδομένου λοιπόν ότι ένα μεγάλο ποσοστό του φαγητού μας περιέχει νερό, το φαγητό μας ζεσταίνεται ικανοποιητικά. Ειδικά αν πρόκειται για σούπες ή λαδερά φαγητά με σάλτσα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τι γίνεται όμως με τα πιο «στερεά» φαγητά όπως πχ ένα κομμάτι πίτσα, την τυρόπιτα της μαμάς, μια φέτα ψωμί, ή ένα κομμάτι παστίτσιο; Ας δούμε!

Πως να ζεστάνω σωστά το φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων

Φυσικά σε όλα τα φαγητά υπάρχει νερό, αλλά σε κάποια όχι τόσο πολύ, με αποτέλεσμα, όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, ο φούρνος μικροκυμάτων να χαλάει την υφή του φαγητού ή το φαγητό να μην ζεσταίνεται σωστά.

οδηγίες για σωστό ζέσταμα στον φούρνο μικροκυμάτων
Για να μη συμβεί αυτό μπορούμε να κάνουμε τα εξής:

● βάζουμε ένα φλιτζάνι ή ένα ποτήρι γεμάτο με νερό (όπως είναι μαζί με το φλιτζάνι, χωρίς να το αδειάσουμε) μέσα στον φούρνο και τον ανοίγουμε κανονικά. Το νερό θα βοηθήσει ώστε να γίνει το ζέσταμα σωστά και να μην «νοτίσει» το φαγητό μας.

● τυλίγουμε το φαγητό μας (όταν αυτό είναι εφικτό) με μια υγρή χαρτοπετσέτα για να διατηρήσουμε την υγρασία.

● τυλίγουμε το πιάτο ή το μπολ μας με μεμβράνη για καλύτερο αποτέλεσμα.

● δεν βάζουμε το πιάτο στο κέντρο του φούρνου, αλλά στην άκρη για να σιγουρευτούμε ότι θα ζεσταθεί ομοιόμορφα. Για τον ίδιο λόγο καλό είναι να μοιράζουμε το φαγητό στην περίμετρο του πιάτου σχηματίζοντας ένα δαχτυλίδι, αφήνοντας το κέντρο άδειο.

Τόσο απλά, κι όμως τόσο αποτελεσματικά!

coolweb.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Θέση εργασίας σε Φαρμακείο, στο Δ. Πύλης

Ζητείται άτομο ηλικίας 23-29 ετών με κάρτα ανεργίας, για άμεση πρόσληψη σε περιφερειακό Φα…