COVID-19-test-750x423

Κυρία Διευθύντρια,

Οι τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις της πανδημίας στην χώρα μας καθώς και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι Εξωτερικοί Φρουροί που υπηρετούν στο σύνολο των καταστημάτων κράτησης, είναι επιφορτιζόμενοι πλέον των άλλων και με καθήκοντα τα οποία τους φέρουν συναναστρεφόμενους με κρατούμενους πιθανούς φορείς του κορονοϊού, επιτάσσουν τον ΑΜΕΣΟ προγραμματισμό και υλοποίηση το συντομότερο της διενέργειας rapid test για όλο το προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς.

Η Κ.Υ.Α. με αρ. Πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 10002 και από 15/02/2021 με θέμα “Ρυθμίσεις για τακτικό προγραμματισμό ελέγχων φορείας κορωνοϊού COVID-19 με χρήση προϊόντων ταχέων ελέγχων ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid test)”, άρθρο 5, προβλέπει μεταξύ άλλων τον έλεγχο και των εργαζομένων σε σωφρονιστικά καταστήματα, τακτικά σε περιοδική βάση και συγκεκριμένα, μία φορά εβδομαδιαίως κατά προτίμηση την ίδια ημέρα για τον κάθε εργαζόμενο (με την μεσολάβηση διαστήματος έξι (6) ημερών).

Επιπλέον και ιδιαίτερα στο Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Κορυδαλλού η διενέργεια των rapid test, σύμφωνα και με την ανωτέρω Κ.Υ.Α., κρίνεται κάτι περισσότερο από άμεση και επιβεβλημένη μιας και η τελευταία διενέργεια rapid test χρονολογείται από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ την παρούσα στιγμή υπάρχουν ήδη δώδεκα (12) συνάδελφοι μας που είτε βρέθηκαν θετικοί είτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

poyef

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Τομή στη Δημόσια Διοίκηση το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων Δημοσίου

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μαζί με την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, παρουσίασ…