sputniknews

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κρίνει «δύσκολη» των άρση μερικών εκ των αυστηρών περιορισμών από την ερχόμενη εβδομάδα, εξηγώντας πως οι «αριθμοί είναι πολύ μεγάλοι».

«Δύσκολη» χαρακτηρίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη τη μερική άρση των μέτρων από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σε αυξημένο επίπεδο.

«Με τον αριθμό των κρουσμάτων και νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες COVID, είναι δύσκολο» σημείωσε στην ΕΡΤ, αναφερόμενη στη συζήτηση των προηγούμενων ημερών για τη χαλάρωση του ολικού lockdown.

Είναι «πολύ μεγάλοι οι αριθμοί» είπε και τόνισε πως «δεν μπορεί η επιτροπή να εισηγηθεί τέτοιο ρίσκο. Είναι κατανοητό απ’ όλους».

Η εικόνα στις ΜΕΘ

Παράλληλα, η κα Παγώνη αναφέρθηκε στην εικόνα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Αττικής, σημειώνοντας πως χθες το βράδυ η πληρότητα ήταν 90%. Η, δε, πληρότητα στις απλές κλίνες ήταν 85%.

Εξήγησε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι ο τελευταίος που θα πέσει και τις επόμενες μέρες δεν αναμένεται μείωση των νοσηλειών, ίσως, μάλιστα, να αυξηθούν.

«Τις τελευταίες ημέρες ήταν πάνω από 2.000 (σ.σ. οι νοσηλευόμενοι). Ένας αριθμός από αυτούς θα διασωληνωθεί» σημείωσε και επανάλαβε πως η μείωση των νοσηλειών σε ΜΕΘ θα γίνει «με πολύ αργούς ρυθμούς».

«Καμπανάκι» για τα λύματα

Η κα Παγώνη προειδοποίησε και για την αύξηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο ιικό φορτίο στα λύματα σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη.

«Κάτι δεν πάει καλά αυτές τις μέρες, οι αυξήσεις του ιικού φορτίου είναι μηνύματα. Θα πρέπει να τα καταλάβουμε και να αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε».

Πηγή:sputniknews.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…