Mideia Pyli (8)

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Πύλης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Μήδεια», η οποία ξεκίνησε να μας δείχνει το προφίλ της με χιονοπτώσεις στα ορεινά, ήδη από τις πρωινές ώρες,  ενώ από τις 3:00μμ και μετά ξεκίνησε και στα πεδινά τμήματα με παράλληλη χιονόστρωση.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, από σήμερα Σάββατο 13/2/21 & από το μεσημέρι και μετά έως και αύριο Κυριακή, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να είναι αρκετά πυκνές, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε οδηγούς τροχοφόρων, αλλά & πεζούς, ενώ οι μετακινήσεις επιβάλλεται να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης παρέταξε στην μάχη με την «Μήδεια» 81 μηχανήματα, τα  οποία θα επιχειρούν σε όλο το εύρος του Νομού, ενώ & 0 αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας Δ. Πύλης κ.  Άρης Τζάνης, προετοίμασε & έθεσε σε επιφυλακή όλο τον υπάρχοντα στόλο & το προσωπικό που διαθέτει το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων και προβλημάτων που ενδεχομένως να ανακύψουν λόγω της κακοκαιρίας, ενώ εάν & όπου προκύψουν περισσότερες ανάγκες, θα υπάρξει και ναύλωση ιδιωτικών μηχανημάτων, κάτι που είδαμε σε ανάλογες περιστάσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι στη μάχη του εκχιονισμού από την πλευρά του Δήμου Πύλης θα ριχθούν το νέο πολυμηχάνημα που διαθέτει λεπίδα εκχιονισμού & αλατιέρα, ένας φορτωτής που αυτή τη στιγμή είναι σε ετοιμότητα στο Περτούλι, τέσσερα JCB, ένα γκρέιντερ, ένα φορτηγό με λεπίδα, ένα τρακτέρ με λεπίδα κι ένα ραμάκι κι αυτό με λεπίδα.

Ο Δήμος Πύλης εν όψει του φαινομένου της «Μήδειας», προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση…:

«Είμαστε σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τόσο τα μηχανήματα και το προσωπικό όσο και τα μηχανήματα των ιδιωτών, εάν και εφόσον χρειαστεί, είναι έτοιμα.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων έχουν εφοδιαστεί με αλάτι για τον πάγο.

Καλούμε τους κατοίκους μας να μείνουν στο σπίτι τους και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Να είναι προσεκτικοί.

Αν υπάρχουν άμεσες ανάγκες, δυσκολίες και προβλήματα, τότε να ενημερώνεται άμεσα ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Τζάνης και το σύνολο των αιρετών.

Αν υπάρχει δυσκολία μετακίνησης ηλικιωμένων ή μοναχικών ανθρώπων για προγραμματισμένο εμβολιασμό COVID 19, να ενημερώνεται ο Δήμος και να δίνει λύση, μέσω του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία για το ίδιο θέμα με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Βενιζέλο.

Αν η κακοκαιρία συνεχιστεί με έντονο ρυθμό θα υπάρξει ανακοίνωση από τον Δήμαρχο για την λειτουργία ή μη των Σχολικών Μονάδων μετά το μεσημέρι της Κυριακής».

Mideia Pyli (1)

Mideia Pyli (2)

Mideia Pyli (3)

Mideia Pyli (4)

Mideia Pyli (5)

Mideia Pyli (9)

Mideia Pyli (10)

Mideia Pyli (14)

Mideia Pyli (15)

Mideia Pyli (16)

Mideia Pyli (17)

Mideia Pyli (18)

Mideia Pyli (19)

Mideia Pyli (20)

Mideia Pyli (22)

Mideia Pyli (23)

Mideia Pyli (24)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

ΔΑ Δ. Μετεώρων: Ο κ. Παπαχρήστος για ακόμη μια φορά εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας «Ανοι…