Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, 2026
ΑρχικήΚοινωνικά«Νύχτα χωρίς ατυχήματα» στα Τρίκαλα: Μεγάλη ανταπόκριση των νέων στο μήνυμα ζωής...

«Νύχτα χωρίς ατυχήματα» στα Τρίκαλα: Μεγάλη ανταπόκριση των νέων στο μήνυμα ζωής «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί»

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

Με μεγάλη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση από το νεανικό κοινό της πόλης πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 17 Οκτωβρίου, στα Τρίκαλα η 20ή «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα». Η δράση, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρισμένους θεσμούς ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια, έστειλε για ακόμα μία χρονιά ένα ηχηρό μήνυμα: η διασκέδαση μπορεί και πρέπει να είναι ασφαλής.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, υποστηρικτές και ομάδες εθελοντών, οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς το βράδυ στα κεντρικά σημεία νυχτερινής διασκέδασης των Τρικάλων, προσεγγίζοντας τους νέους που έβγαιναν να διασκεδάσουν.

Ο θεσμός του «Οδηγού της Παρέας»

Στο επίκεντρο της χθεσινής εκστρατείας βρέθηκε για άλλη μια φορά ο θεσμός του «Οδηγού της Παρέας». Οι εθελοντές του Ινστιτούτου ενθάρρυναν τις παρέες να επιλέξουν ένα άτομο, το οποίο θα φορούσε ένα αναγνωριστικό βραχιολάκι και θα αναλάμβανε την ευθύνη να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να οδηγήσει με ασφάλεια τους φίλους του πίσω στο σπίτι.

Κατά την έξοδο από τα νυχτερινά καταστήματα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα εθελοντικό φιλικό αλκοτέστ.

  • Όσοι τήρησαν την υπόσχεσή τους και παρέμειναν εντός του νόμιμου ορίου (ή με μηδενική κατανάλωση), επιβραβεύτηκαν με αναμνηστικά δώρα.
  • Σε όσους βρέθηκαν πάνω από το όριο, οι εθελοντές απηύθυναν φιλική σύσταση να αφήσουν το τιμόνι και να προτιμήσουν ένα ταξί ή να οδηγήσει κάποιος άλλος από την παρέα.

Θετικά μηνύματα από τη συμμετοχή

Τα αποτελέσματα της χθεσινής δράσης στα Τρίκαλα αφήνουν μια έντονη αίσθηση αισιοδοξίας. Η πλειονότητα των νέων όχι μόνο δέχτηκε να φορέσει το βραχιολάκι, αλλά συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία του αλκοτέστ, αποδεικνύοντας ότι η κουλτούρα της οδικής ασφάλειας αρχίζει να ριζώνει στις νεότερες γενιές.

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» διοργανώνεται ταυτόχρονα σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ κατά τις νυχτερινές εξόδους του Σαββατοκύριακου. Η χθεσινή βραδιά στα Τρίκαλα απέδειξε ότι με σωστή ενημέρωση, θετική παρακίνηση και συλλογική προσπάθεια, μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα για ασφαλείς δρόμους.

*φωτό για το pylinews.gr GB

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα