In this late Saturday, Dec, 26, 2020 photo, Turkey's Defense Minister Hulusi Akar addresses Turkish troops based in Libya, in Tripoli, Libya. Akar arrived in Tripoli on Saturday and met with the country's allies in the UN-supported government of Libya. (Turkish Defense Ministry via AP, Pool)

«Εμείς λέμε «ναι» στο κάλεσμα για διάλογο, αλλά η ελληνική πλευρά τον αποφεύγει»

Ένα… αποχαιρετιστήριο για το 2020 προκλητικό παραλήρημα με στόχο την Ελλάδα επιφύλασσε ο Χουλουσί Ακάρ λίγες ημέρες πριν το έτος μας… αποχαιρετίσει. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, στην ομιλία του προς τους αρχηγούς όπλων για τον απολογισμό του έτους, υποστήριξε ότι η χώρα μας δεν πρέπει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά της, λέγοντας ότι επιδεικνύει παραβατική συμπεριφορά. .

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «η Ελλάδα παραβιάζει τους διεθνείς κανονισμούς και στρατιωτικοποιεί 16 νησιά τα οποία θα πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης . Τι λογική είναι αυτή; Σαν να μην φτάνει αυτό, για να τα ενισχύσουν, πάνε και έρχονται σε αυτά και τα επισκέπτονται. Αυτό δεν είναι πρόκληση ή παρενόχληση;»

Επιπλέον, όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, ο Ακάρ δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Είπε ότι οι Έλληνες φοβούνται τον διάλογο, καθώς ξέρουν ότι η  Άγκυρα έχει δίκιο. Όπως ακούγεται να λέει: «Εμείς λέμε «ναι» στο κάλεσμα για διάλογο, αλλά η ελληνική πλευρά τον αποφεύγει».

Επίσης, χαρακτήρισε βλακώδη και εγωιστικά τα αιτήματα της Αθήνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της χώρας του.

Πηγή: newsbeast.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…