mitsotakis-touristiki-sezon

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε φέτος τουλάχιστον στο 50% του επιπέδου του 2019»

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα πως «η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή».

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε φέτος τουλάχιστον στο 50% του επιπέδου του 2019», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» θα διασφαλίσει ότι μέχρι τον Μάιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών αλλά και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Λίγες ώρες πριν την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «ο Έλληνας πρωθυπουργός επιδιώκει να διευκολύνει τα ταξίδια στην ΕΕ», σημειώνει η εφημερίδα, ενώ δίνει έμφαση στην πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέσπιση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για την Covid-19 για τα κράτη-μέλη της Ένωσης.

Ερωτηθείς πώς θα αξιοποιήσει η Ελλάδα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι μια τέτοια δυνατότητα εμφανίζεται μόνο μία φορά ανά γενιά και δήλωσε αποφασισμένος για τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στη ψηφιοποίηση, την αύξηση των επενδύσεων και τη στροφή στις πράσινες μορφές ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει απολιγνιτοποίηση ως το 2028.

Πηγή:topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…