Τρίτη, 28 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικάΜε 157 «ναι» ο Καραμανλής παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο

Με 157 «ναι» ο Καραμανλής παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

Ο κύβος ερρίφθη για τον πρώην υπουργό και με 157 υπέρ, 6 κατά και 1 άκυρο, ο Κώστας Καραμανλής παραπέμπεται στο δικαστικό συμβούλιο για την υπόθεση των Τεμπών.

Μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση, όπου ακούστηκε μέχρι και το τραγούδι της Βιτάλη «Κιβωτός», από την Τζώρτζια Κεφαλά η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή στο δικαστικό συμβούλιο.

Συνολικά ψήφισαν 164 βουλευτές, υπέρ 157, κατά 6. Έγκαιρα ήταν τα 163 και ένα άκυρο.

Νωρίτερα, είχαν αποχωρήσει από τη συζήτηση και απείχαν από την ψηφοφορία το ΠαΣοΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά και η Νίκη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας.

Η Βουλή, πλέον, παραδίδει σκυτάλη στη δικαιοσύνη. Πιθανότατα μετά τη διακοπή των εργασιών για τη θερινή ραστώνη, θα κληρωθούν από τον Πρόεδρο της Βουλής τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου σε δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κρίνει τη βασιμότητα ή μη της κατηγορίας που αποδίδεται στον Κώστα Καραμανλή και άρα την άσκηση ποινικής δίωξης και παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο. Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί δίωξη, η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο.

Πηγή:tovima.gr

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kostakis-Zootrofes-280-X-135 Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα