Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤοπικάΜε χρονοδιάγραμμα 5ετίας το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Πύλης. Κ. Μαράβας:...

Με χρονοδιάγραμμα 5ετίας το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Πύλης. Κ. Μαράβας: Με το Γεωπάρκο, αλλάζουμε το Τουριστικό τοπίο του Δήμου(βίντεο/φωτό)

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

Παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κ. Μαράβα, αλλά και αρκετού κόσμου, και στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ενίσχυση και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή του Δ. Πύλης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στις 6:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ Δ. Πύλης, η παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης για την περίοδο 2026-2030, του Δ. Πύλης.

Στόχος του σχεδίου ήταν η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου, η προώθηση ποιοτικών μορφών τουρισμού, καθώς και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσα από συνέργειες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Την παρουσίαση ανέλαβε μέσω βιντεοπροβολής η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Πύλης κ. Έφη Φωτάκη, η οποία ανέφερε πως ο εν λόγω σχεδιασμός που εκπονήθηκε από την ίδια & την ομάδα της, σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Κώστα Πλαστήρα, είναι 5ετούς χρονοδιαγράμματος και με βασικό σύνθημα το “κοιτάζουμε μπροστά & ανεβαίνουμε”, έχει ως βασικό στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθιστώντας τον Δ. Πύλης τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών.

Αποκωδικοποιώντας τον όρο “Στρατηγικό”…σχέδιο, αφού ο Τουρισμός για την ίδια, είναι μια καλόπιστη μάχη, για το ποιος θα καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα & εν τέλει το ενδιαφέρον του επισκέπτη, η κα Φωτάκη προέβη στην παρουσίαση των έξι βασικών αξόνων του Σχεδίου, πάνω στους οποίους στηρίχθηκε το όραμα & οι στρατηγικοί στόχοι που έθεσε η ομάδα, για την νέα αναπτυξιακή πορεία του Δ. Πύλης, στην ερχόμενη 5ετία.

Επιγραμματικά να αναφέρουμε πως οι βασικοί άξονες με σειρά προτεραιότητας, έχουν να κάνουν με το…

προϊόν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις υποδομές, την επιχειρηματικότητα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το marketing και τις συνεργασίες.

Πριν από την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου από την κα Φωτάκη, στην εισαγωγική του ομιλία ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, φανερά ικανοποιημένος από την δουλειά που έγινε, δήλωσε χαρακτηριστικά πως “θέλουμε να αλλάξουμε τον Δήμο, θέλουμε να αξιοποιήσουμε τουριστικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει ο Δ. Πύλης στο σύνολό του, και με αρωγό μας το Γεωπάρκο Πύλης-Μετεώρων, θα αλλάξουμε το Τουριστικό τοπίο του Δήμου μας.”

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Παιδείας, κ. Κώστας Πλαστήρας, από την πλευρά του, επικρότησε την πολύ καλή δουλειά που έγινε από πλευράς της ομάδας εργασίας εκπόνησης του Σχεδίου, θεωρώντας πως πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο ολοκληρωμένο σχέδιο που χαράσσει την πορεία για την ανάπτυξη του τουρισμού, στοχεύοντας σε συγκεκριμένες δράσεις, που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Ολιγόλεπτες τοποθετήσεις έκαναν επίσης εκπρόσωποι φορέων, δημ. σύμβουλοι και πολίτες…

Βάιος Κουτής, ο πρόεδρος της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ.. : Θέλουμε ένα νέο αφήγημα που θα γίνει η σημαία της περιοχής, για να ανακάμψει ο τουρισμό

Βασ. Γιαγιάκος, άμισθος ειδικός συνεργάτης Δ. Πύλης, για το Γεωπάρκο: Ο Δ. Πύλης έχει δυνατότητες για να αναπτυχθεί ο τουρισμός, φτάνει να αξιοποιηθούν. Η σημερινή Ημερίδα, αποτέλεσε την αφετηρία, για να ξεκινήσει ο Δ. Πύλης, να γίνει πρωταγωνιστής στο τουριστιό προϊόν

Έφη Μπλατζώνη, δημ. σύμβουλος Αξ/κής Αντ/σης: Είμαστε μια περιοχή που καλύπτει όλη τη γκάμα μιας πλήρους τουριστικής πρότασης, που περιέχει…τοπία φυσικού κάλλους, αρχαιολογικά μνημεία και μοναδικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα. 11 χρόνια στο τιμόνι της εξουσίας, δεν ασχοληθήκατε & δεν αναδείξατε το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας. Έχετε ευθύνη!

Παν. Σακελλάρης, πρόεδρος του “Ξενιος Ζευς”: Σας έχουμε καταθέσει μια σειρά από προτάσεις, τις οποίες δεν λάβατε υπόψιν σας

Νικ. Ζαμπάκας, επιχειρηματίας περιοχής Στουρναραίικων: Τα λόγια και τα σχέδια, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Εγκαταλελειμμένος ο νοτιοδυτικός ορεινός άξονας. Πρέπει να δοθεί βαρύτητα και να επιδειχθεί ενδιαφέρον και σε εμάς.

Μαριλένα Γκρέκου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης: Κάθε χρόνο ξοδεύονται υπέρογκα ποσά στο marketing, για την τουριστική ανάδειξη του Δήμου, χωρίς αποτελέσματα όμως. Εργαλεία ανάπτυξης υπήρχαν από το παρελθόν. Δεν χρησιμοποιήθηκαν. Ευελπιστώ στο άμεσο μέλλον να χρησιμοποιηθούν, για να πάρει μπρος ο τόπος!

Ελένη Παπαστεργίου, πρόεδρος του ΟΠΟΠ: Ας μην μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη μόνο στον ορεινό όγκο, αλλά και για το πεδινό κομμάτι του Δήμου, που έχει πολλά να προσφέρει και με στεναχωρεί το γεγονός ότι σαν Δήμος έχουμε εγκλωβιστεί σε αυτό το πλαίσιο σκέψης.

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kostakis-Zootrofes-280-X-135 Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα