agioi_pantes_meteora27

Κλειστοί θα παραμείνουν για το επόμενο χρονικό διάστημα αρκετοί βυζαντινοί ναοί που βρίσκονται στην περιοχή των Μετεώρων, μετά από κοινή απόφαση που πήρε η εφορεία αρχαιοτήτων Τρικάλων και η μητρόπολη Σταγών.

Αυτό κρίθηκε απαραίτητο λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. Οι ναοί, οι οποίοι χρονολογούνται μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα και προστατεύονται από την αρχαιολογική νομοθεσία, θα μείνουν κλειστοί έως ότου τα ειδικά κλιμάκια της εφορείας αρχαιοτήτων καταφέρουν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο της επικινδυνότητας που προκάλεσε ο σεισμός.

Να διευκρινιστεί ότι η παραπάνω απόφαση δεν ισχύει για τις μονές των Μετεώρων, αφού παρ’ όλες τις επαναλαμβανόμενες σεισμικές δονήσεις και την αποκόλληση ορισμένων βράχων χθες το βράδυ, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα μοναστήρια, δεν παρουσιάστηκε καμία ζημιά και έτσι δεν κρίνεται απαραίτητο το κλείσιμό τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την προσεχή Κυριακή στην ιερά μονή Ρουσσάνου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η θεία λειτουργία από τον μητροπολίτη Σταγών Θεόκλητο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ενθρόνιση της νέας ηγουμένης, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Τρικκαίων

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕ…