Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025, ομάδα μαθητών και μαθητριών του 1ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων συμμετείχε με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα στη δράση ευαισθητοποίησης και συμπερίληψης που διοργάνωσε η Πανελλήνια Οργάνωση Φροντίδας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων (Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο. Τρικάλων).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Παλαιού Δεσποτικού Τρικάλων και περιλάμβανε δραστηριότητες όπως ζωγραφική, Messy Play σε συνεργασία με το κέντρο Sensory and Messy Play Λογο-Υγεία/Ψυχολο-Υγεία Τρικάλων, καθώς και κινητικά και αισθητηριακά παιχνίδια και μουσικοχορευτικά δρώμενα, υπό την καθοδήγηση του μουσικού και μουσικοθεραπευτή κ. Βασίλη Σαμαρά.
Το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων εκπροσώπησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές:
Αναγνωστοπούλου Ράνια, Αργυροπούλου Εύα, Γιαννάκα Άννα, Γκάτης Κωνσταντίνος, Γράτσανη Μαρία, Γωγάκη Αγάπη, Ζάχος Κωνσταντίνος, Κουτσιούμπα Μαρία, Κουτσιούμπας Στέργιος, Μαγκούφη Γεωργία, Μαγκούφη Μελίνα, Μαράγκου Ευαγγελία, Μήτσιου Φανή, Μπάντη Αθανασία, Μπουρσιάνη Γεωργία, Μπρέντα Χρυσάνθη, Πιτέλη Νεφέλη, Σβανάς Στέλιος, Σίμος Φώτης, Σταμάτη Ελένη, Στεργιόπουλος Βασίλης, Τζίμα Μαρίνα, Φαγκρίδα Μαρία, Φαλαγκάρας Άγγελος και Χύμα Ζωή.



Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μαρία Λέγγα, Βασιλική Ρώσσιου και Αφροδίτη Σιούλα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ψυχική υγεία αφορά όλους μας και ότι η ενσυναίσθηση, η συνεργασία και η αποδοχή αποτελούν θεμέλια μιας υγιούς κοινωνίας.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες για την υπεύθυνη στάση και τη δημιουργική συμμετοχή τους, καθώς και ευχαριστίες προς την Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο. Τρικάλων για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία.