78f8db2adaae67c347b5f37ab65c59ea_XL

Κυρώσεις σε βάρος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας λόγω των S-400. Το σχόλιο του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Την ικανοποίηση της εξέφρασε η Αθήνα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας από τις ΗΠΑ, για το θέμα των S-400.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σχετισε ανακοίνωσή του: «Η Ελλάδα, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, παρατηρεί με ικανοποίηση την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της, καθώς και άλλα στελέχη της, σε εφαρμογή του Τμήματος 231 του Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA)».

Υπενθυμίζεται πως η Ουάσινγκτον προχώρησε σήμερα στην πολυαναμενόμενη κίνησή της επιβάλλοντας κυρώσεις εις βάρος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας SSB για την αγορά και απόκτηση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν σήμερα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ (…) δεν θα ανεχθούν μεγάλες συναλλαγές με τους τομείς ρωσικής άμυνας και μυστικών πληροφοριών», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην ανακοίνωσή του.

Η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών S-400 θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας των ΗΠΑ και του Αμερικανικού προσωπικού, πρόσθεσε ο ίδιος.

Παρότρυνε, δε, την Τουρκία να επιλύσει το ζήτημα της απόκτησης των ρωσικών αμυντικών συστημάτων σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας την Αγκυρα πολύτιμο σύμμαχο και σημαντικό περιφερειακό εταίρο.

Η κίνηση της Ουάσινγκτον αναμένεται να εξοργίσει την Άγκυρα, η οποία ήδη ανακοίνωσε πως «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτής της απόφασης».

Πηγή:ieidiseis.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…