Μια ξεχωριστή ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου, στην Κεντρική Πλατεία της Πύλης.
Ο Δήμος Πύλης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), διοργάνωσε για δεύτερη φορά το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», με στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος.
Από τις 8:30 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι, ο χώρος της πλατείας γέμισε παιδικές φωνές και χαμόγελα. Γνωστά και αγαπημένα παιχνίδια, τροποποιημένα ώστε να μεταφέρουν μηνύματα για την ανακύκλωση συσκευασιών, πρόσφεραν στους μαθητές μια βιωματική εμπειρία.

Τα παιδιά έμαθαν στην πράξη…
- Ποια υλικά είναι πραγματικά ανακυκλώσιμα.
- Τη σωστή χρήση του μπλε κάδου.
- Την αξία της επαναχρησιμοποίησης υλικών.
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος Πύλης, κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Πλαστήρας, οι οποίοι συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Πλαστήρας δήλωσε σχετικά:
«Η επένδυση στην παιδεία είναι ο μόνος δρόμος για έναν πιο πράσινο Δήμο. Σήμερα, μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά μας γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης. Στόχος μας είναι οι μαθητές να μεταφέρουν αυτή τη γνώση στο σπίτι και να την κάνουν τρόπο ζωής. Η συνεργασία μας με την ΕΕΑΑ αποδίδει καρπούς, δημιουργώντας τους αυριανούς ευσυνείδητους πολίτες.»
Η δράση αυτή, σύμφωνα και με τον Δήμαρχο κ. Μαράβα, “αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Δήμου Πύλης, για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και την ουσιαστική ένταξη της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα των δημοτών.”













