Ενώπιον του Εισαγγελέα και του Ανακριτή οδηγήθηκε η 35χρονη γυναίκα που φέρεται ως υπαίτια για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην είσοδο της εργασίας του θύματος στις 20 Μαΐου.
Η κατηγορούμενη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί και τέθηκε υπό κράτηση
Αν και η 35χρονη δεν ανήκε στο στενό κύκλο των υπόπτων που βρέθηκαν αρχικά στο στόχαστρο των αρχών θεωρούν ότι είχε εμμονή με την άτυχη Ιωάννα με την οποία κατάγονται από γειτονικά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και ήταν «φίλες» στο Facebook. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η 35χρονη την παραμονή της επίθεσης είχε κάνει «like» σε ανάρτηση του θύματος.
Η Ιωάννα πάγωσε όταν της είπα ποια συνελήφθη για την επίθεση με το βιτριόλι
Έμαθε ποια είναι. Στην αρχή της είπα ότι έγινε μια προσαγωγή και ύστερα της είπα ποια γυναίκα συνελήφθη” τόνισε ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε ότι η Ιωάννα πάγωσε στο άκουσμα του ονόματός της γιατί την είχε δει μόνο πέντε φορές.
Μιλάμε για μια όχι απλά ασήμαντη, αλλά απίστευτη αφορμή” σχολίασε ο συνήγορος της οικογένειας τονίζοντας ότι τον σύντροφο της δράστιδος δεν τον έχει δει ποτέ. Δεν τον ξέρει.
“Επειδή έχει πάει τρία ταξίδια και κρατάει μια τσάντα δεν μπορούμε να βγάλουμε όλη την κακία μας πάνω σε αυτό το παιδί. Είναι τραγικό αλλά συμβαίνει…” κατέληξε ο κ. Λύτρας.
Το μήνυμα που είχε στείλει η 35χρονη στην Ιωάννα
Ο Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε όμως και κάτι άλλο που δείχνει πως ο παραλογισμός μπορεί στο μυαλό ενός ανθρώπου να μεγαλοποιήσει ασήμαντα γεγονότα και να πλάσει ανύπαρκτα σενάρια. Όπως είπε, πριν από περίπου 2 χρόνια η 35χρονη έστειλε ένα μήνυμα στην Ιωάννα το οποίο δεν φάνταζε απειλητικό.
«Το μήνυμα το οποίο δέχθηκε ήταν άνευ σημασίας για να φτάσουμε στο σημείο να το πει στην αστυνομία. Και ακούστε και το πιο σημαντικό, αυτή η διαδικασία έγινε πριν από δύο χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα ‘’αν γνωρίζεις τον τάδε, η Ιωάννα απάντησε όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας’’ αυτός ήταν ο διάλογος», τόνισε ο δικηγόρος του θύματος.
Και ίσως αυτή η απάντηση να κόστισε στην Ιωάννα αυτόν τον απίστευτο τραυματισμό και μπορεί να της κόστιζε και την ζωή αν η επίθεση που έγινε εναντίον της έβρισκε ακόμα καλύτερα τον στόχο.
Ποια είναι η φερόμενη ως δράστις
Μια 35χρονη, υπάλληλος δικηγορικού γραφείου σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της εταιρείας στην οποία εργαζόταν η 34χρονη Ιωάννα, συνελήφθη από την Αστυνομία ως η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι, το πρωινό της 20ης Μαΐου, στην Καλλιθέα. Η γυναίκα επιμένει ότι ειναι αθώα και δεν έχει αποδεχθεί το παραμικρό απο όσα της προσάπτουν οι αστυνομικοί.
Το πρωί της Πέμπτης, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι της, στην περιοχή του Ζωγράφου και προχώρησαν στην προσαγωγής της. Στο διαμέρισμα εντόπισαν μια περούκα, ένα κινητό τηλέφωνο-«φάντασμα» (καταχωρημένο στο όνομα ανύπαρκτου αλλοδαπού) και μια τηλεκάρτα.
Η 35χρονη κατάγεται από χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό του θύματος της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δεν υπάρχουν αναφορές ότι οι δύο γυναίκες είχαν σχέσεις, εκτός από κάποια σχόλια και κάποια likes στο Facebook.
Όταν η 35χρονη χώρισε με τον σύντροφό της, πίστεψε -χωρίς κάτι τέτοιο να επαληθεύεται- ότι το θύμα είχε σχέση με τον άντρα, πιθανότατα λόγω και κάποιων post στο Facebook. Η ζήλια την είχε τυφλώσει, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, οδηγώντας την στην επίθεση με βιτριόλι.
Τα λάθη
Η 35χρονη μελετούσε μηνες το σατανικό σχέδιο της. Ήξερε οτι το κινητο τηλέφωνο αποτελεί Οργουελικό «μεγάλο αδερφό» και το έκλεισε την ώρα της επίθεσης. Όμως αυτο ήταν και το πρώτο της λάθος. Γιατι όλοι οι υπολοιποι ύποπτοι το είχαν ανοικτο – και εξέπεμπαν τα σήματα απο άλλα σημεία- ενώ η ίδια το είχε κλειστό και έτσι μπήκε κατευθείαν συο κάδρο των ερευνων.
Δεύτερο λάθος, η κίνηση της να τηλεφωνήσει απο τηλεκάρτα για να κλεισει το ταξι της διαφυγης της. Απο αυτη την τηλεκάρτα κάλεσε και εναν Μπαγκλαντεσιανο κηπουρο για μια προσωπικη της δουλεια. Και αυτο το τηλεφώνημα απο την «ενοχη» τηλεκαρτα, στάθηκε κομβικό στην εξιχνίαση της υποθεσης. Γιατί τον κάλεσε και δεν είχε σήμα με αποτέλεσμα να αποθηκευτει σε μήνυμα ο αριθμος και μετα να τον καλέσει και απο το κινητο της τηλεφωνο. Έτσι, όταν ο αλλοδαπος κληθηκε για να δωσει εξηγησεις για το συμβΑν έδωσε το όνομα της 35χρονης.
Τρίτο μικρό λάθος να έχουν σε ηχογραφημένο μήνυμα τη φωνή της όταν κάλεσε ραδιοταξι αλλα και τον σωματότυπο της με την καπαρντίνα και το μαύρο σακίδιο όταν δεν πρόσεξε και μια κάμερα «έκλεψε» τον σωματότυπο της.
Τέλος, το γεγονος οτι δεν πέταξε ποτε την κόκκινη περούκα που φορούσε, την τηλεκάρτα και το μαύρο σακίδιο που βρέθηκαν πάνω της κατά τη διάρκεια της προσαγωγης της χθες το πρωι και της κατ’οίκον έρευνας που ακολούθησε ήταν αυτά που την έστειλαν στον εισαγγελέα με κατηγορίες σε βαθμο κακουργήματος.
Το προφίλ της βιτριολίστριας
Η 35χρονη, απο ενα χωριό της Αμφιλοχίας, φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό ζούσε στον δικο της «μαυρο» κόσμο. Θολωμένη απο μίσος, ζήλεια και δίψα για εκδίκηση για τη συντοπίτισσα της που μπορει να μην ήταν κολλητες αλλα εκαναν κατα καιρους παρέα.
Μια σχέση που δεν προχώρησε και ενα friend request που εκανε ο φιλος της στην Ιωαννα και εκεινη ανυποψίαστη το αποδέχθηκε ήταν αυτο που ξεχείλισε το ποτηρι του μισους και της οργης και έβαλε μπροστα τους μηχανισμους αμυνας απεναντι στον εχθρο που κατασκευασε στο μυαλο της και το σχέδιο εκδίκησης.
Η Ιωάννα της έγινε εμμονή. Η ξανθια stalker. αρχισε να την παρακολουθει. Όχι μονο την «ακολουθουσε» στα social media αλλα σε κάθε φωτο που άλλαζε το θύμα, έκανε «like». Μια επίθεση φιλιας πριν την φρικαλέα επίθεση που θα άλλαζε για παντα τη ζωή της 35χρονης.
Όπως φαινεται στο Facebook στις 12:18 τα μεσάνυχτα, της Τρίτης προς Τετάρτης 20 Μαίου, η Έφη είχε στήσει διαδικτυακο καρτέρι σε ρολο σατανικού stalker, μολις είδε οτι η Ιωάννα εκανε αλλαγη στο προφιλ της εκανε «like». Λιγες ώρες αργότερα θα παραφυλαγε στο ασανσερ της εταιρειας και θα «έλουζε» την άτυχη 35χρονη με καυστικό υγρό για να της καταστρέψει το πρόσωπο και τη ζωή…
Πώς έφθασαν στα ίχνη της οι αστυνομικοί
Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη της 35χρονης, ύστερα από κατάθεση ενός φιλικού προσώπου του θύματος της επίθεσης, που είπε ότι η 35χρονη μιλούσε άσχημα για την 34χρονη και ότι θεωρούσε πως η Ιωάννα έφταιγε για τον χωρισμό της.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι ένα “πακιστανικό τηλέφωνο” εξέπεμψε από την Καλλιθέα σε ώρες και μέρες, που είχαν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Το ίδιο τηλέφωνο εξέπεμψε στο δικηγορικό γραφείο και στο σπίτι της 35χρονης, αν και την στιγμή της επίθεσης το είχε απενεργοποιήσει.
Από το δικηγορικό γραφείο, όπου εργάζεται η 35χρονη, έμαθαν ότι απουσίαζε κάποιες ώρες για εξωτερικές δουλειές, (σημ: τις ώρες που είχε πάει για κατόπτευση), ενώ την ημέρα της επίθεσης είχε πει ότι θα καθυστερήσει, γιατί είχε «μία δουλειά».
Η κάθε κίνηση της 35χρονης φαίνεται πως ήταν καλά σχεδιασμένη. Μετά από την επίθεση πήγε στο γραφείο της. Εκείνη την ημέρα, όπως και όλες τις επόμενες, δούλευε με τον ίδιο ζήλο, αλλά δεν μιλούσε πια για την Ιωάννα στους φίλους της.
Από την έρευνα στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί είδαν την διαδρομή που συνδέει το δικηγορικό γραφείο με την Καλλιθέα.
Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί είχαν «καταλήξει» σε δύο ύποπτες και περίμεναν να «μιλήσουν» τα κινητά τους, ώστε να καταλήξουν στην βασική ύποπτη για την επίθεση.
Ακόμη δεν έχει γίνει σύγκριση της φωνής, με το ηχητικό ντοκουμέντο από το τηλεφώνημα στην εταιρεία ράδιο-ταξί, αλλά οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτή είναι η γυναίκα που τηλεφώνησε.
Πηγή: madata.gr