Την Πέμπτη, 30/10/25 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Παλαιομονάστηρου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Λάμπρο Χάμο και Νικήτα Καραμάνο πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη στον χώρο της νέας λιμνοδεξαμενής, που βρίσκεται αυτή την περίοδο υπό κατασκευή, με αφορμή τις εργασίες που γίνονται για την επίστρωση του πυθμένα με μονωτικό υλικό .
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα στάδια κατασκευής ενός τόσο μεγάλου έργου και να μάθουν για τον τρόπο με τον οποίο συλλέγεται και αποθηκεύεται το νερό. Ο εργοδηγός του έργου και οι δάσκαλοι εξήγησαν στους μαθητές πώς η λιμνοδεξαμενή θα βοηθήσει στο πότισμα των καλλιεργειών, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση νερού.
Οι μικροί μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, έκαναν πολλές ερωτήσεις και εντυπωσιάστηκαν από τις εργασίες που γίνονται. Βοήθησαν στην επίστρωση μονωτικού υλικού. Οι εκπαιδευτικοί αξιοποίησαν την ευκαιρία για να συνδέσουν την επίσκεψη με τα μαθήματα των φυσικών επιστημών, περιβαλλοντικής αγωγής και ενεργού πολίτη δίνοντας έμφαση στη σημασία της σωστής διαχείρισης του νερού.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια μικρή πεζοπορία στη γύρω περιοχή και συζήτηση για τη σημασία των έργων που σέβονται και ενισχύουν το φυσικό περιβάλλον. Ήταν μια όμορφη και διδακτική εμπειρία, που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.









