Ελεγχόμενη τείνει να γίνει η κατάσταση αυτή τη στιγμή (8:00μμ) από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή «Λογγιές» του οικισμού του Αγ. Κων/νου Πύλης, λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι, με τις πρώτες πληροφορίες για τα αίτια εκδήλωσής της να κάνουν λόγο, ότι αυτή προέκυψε από αμέλεια πολίτη, καίγοντας ξερόχορτα σε χωράφι ιδιοκτησίας του, στην βορειοδυτική πλευρά του οικισμού & γύρω στα 500μ απ’ αυτόν.
Η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, εξαπλώθηκε γρήγορα στην πλαγιά του βουνού με κατεύθυνση νότια & πάνω από τον οικισμό, με αποτέλεσμα να περάσει & την Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, όπου “εγκλωβίστηκε” ανάμεσα στις περιοχές “Αναβρυσούλα” & χαμηλά της Τ.Κ. Κοτρωνίου, από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται έως αυτή την ώρα στην περιοχή, αλλά & με την συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου καναντέρ.
Έως αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει κατακάψει 100 περίπου στρέμματα δάσους από δρυς, πεύκο & πουρνάρι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές σε οικίες ή κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Οι επόμενες ώρες παραμένουν ωστόσο δύσκολες, καθώς το σκοτάδι & οι δυνατοί άνεμοι, δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.
Στο σημείο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, ο οποίος αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς για την όλη κατάσταση, ήταν σε συνεχή επαφή με το αρμόδιο τμήμα της Γενικής Γραμματείας του Υπ. Εσωτερικών & το αντίστοιχο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης παρόντες ήταν ο Αντ/ρχης Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης, ο ΑΝτ/ρχος Πολ. Προστασίας κ. Σωτ. Αγγέλης, & ο κ. Β. Τσιούτσιας, που ενημερώθηκαν διεξοδικά από τους συντονιστές της πυρόσβεσης για την όλη κατάσταση.
Από πλευράς του Δ. Πύλης & την αρμόδιο τμήμα Πολ. Προστασίας, εξ αρχής τέθηκαν στη διάθεση της πυρόσβεσης τρία jcb & δύο φορτωτές, ενώ την βοήθειά τους προσέφεραν & μέλη του Ο.Π.Ο.Π, ως πολύ καλοί γνώστες της περιοχής, οδηγώντας ομάδα πυροσβεστών σε δύσβατο μέρος, με την συνεργασία του αρχηγού της ομάδας των πυροσβεστών.
Όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων που αρχικά διεκόπη για λίγο χρονικό διάστημα, αυτή αποκαταστάθηκε, με άνδρες του Α.Τ. Πύλης να είναι επί ποδός, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες.
Την όλη επιχείρηση της πυρόσβεσης συντονίζουν ο ίδιος ο Περιφερειακός Δ/τής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Χρ. Σπαθούλας, ο Υπ/τής της Π.Υ. Τρικάλων κ. Νικ. Μπαλατσούκας & ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Π.Κ. Πύλης κ. Γιώργος Καραχάλιος.
Για οτιδήποτε νεότερο, θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.