diaparataksiaki (4)

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στο πρόβλημα της νόσου του κορωνοϊου Covid -19 και επιβολή περιοριστικών μέτρων για 14 μέρες στην ΠΕ Τρικάλων από τον ΕΟΔΥ, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι στις 2:00 σε σύσκεψη την διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης, που συγκροτήθηκε τον προηγούμενο Μάρτιο με σκοπό την αντιμετώπιση, την διαχείριση και την λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού, ώστε να ακουσθούν και συζητηθούν προτάσεις για την διαχείριση του θέματος από τούδε & στο εξής.

Κατά την εισήγησή του ο Δ/ντής του ΚΥ Πύλης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι ο covid 19 ήρθε  για να μείνει για πολύ ακόμη καθώς φαίνεται. Έχουμε να κάνουμε με μια «αόρατη» νόσο που δεν επιλέγει ηλικία και επάγγελμα & δεν μας επέτρεψε ακόμη να την κατανοήσαμε σε όλο της το εύρος, φανερώνοντάς μας συνεχώς καινούργια πράγματα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το πρόβλημα, επιδεικνύοντας αίσθημα ατομικής & κοινωνικής ευθύνης, ενώ πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι τρεις βασικοί κανόνες, ασπίδα κατά της νόσου, ήτοι: α) Αποστάσεις, β)Μάσκα και γ) Αντισηψία.

Ο κ. επικεφαλής της Αξ/κής Αντ/σης κ. Θεοδ. Χήρας, από την πλευρά του τόνισε πως όντως θα πρέπει μάθουμε να ζούμε με αυτό που σε όλους είναι γνωστό ως κορονοϊός, η ζωή μας δεν σταματά εδώ και συνεχίζουμε με ιδιότυπη κανονικότητα. Πρότεινε μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης από τον Δήμο, ενώ αναφορικά με τις συνελεύσεις των δημοτικών συμβουλίων, υποστήριξε για μια ακόμη φορά πως η μέθοδος της «δια περιφοράς’ είναι αντιδημοκρατική και πρότεινε τρεις εναλλακτικές με τις συσκέψεις να πραγματοποιούνται είτε α)κανονικά στην αίθουσα του ΔΣ χωρίς κοινό, β) στο Πολιτιστικό Κέντρο αφού προετοιμαστεί κατάλληλα & γ) με τηλεδιάσκεψη.

Ο έτερος επικεφαλής της μείζονος Αντ/σης κ. Βαλ. Τσιούτσιας πρότεινε α) οι πολιτικοί αντιπρόσωποι του Δήμου να γίνουν οι ίδιοι οι κοινωνοί που θα πληροφορήσουν τους δημότες τους για την σοβαρότητα του θέματος & την σημαντικότητα της τήρησης των μέτρων πρόληψης με ευλαβικό τρόπο & 2) ο μεγαλύτερος όγκος των συναλλαγών ανάμεσα σε Δήμο & πολίτες να γίνεται ηλεκτρονικά, αποφορτίζοντας τις Υπηρεσίες από τις διά ζώσης επαφές.

Η κα Χαρά Καλιώρα από την πλευρά της ως δημ. σύμβουλος & Γενική Ιατρός στο ΚΥ Πύλης, τοποθετήθηκε επί του θέματος προτείνοντας 1)Εντατικοποίηση των ενημερωτικών επισκέψεων από ιατρούς του ΚΥ Πύλης σε Σχολεία & άλλες δομές του Δήμου, 2) Αστυνομικοί έλεγχοι καθημερινά για την τήρηση των των εκδοθέντων από τον ΕΟΔΥ μέτρων & 3)σε συνεργασία με Κέντρο Κοινότητας Πύλης, την δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρείου που θα εξυπηρετεί την συνταγογράφηση φαρμάκων χωρίς οι ασθενείς να χρειάζεται να προσέρχονται στα κατά τόπους αγροτιά ιατρεία.

Στο διά ταύτα της σημερινής σύσκεψης, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή με σύνθημα «Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε. Ασπίδα μας η γνώση», κατέληξε ουσιαστικά στην επικαιροποίηση των αρχικών μέτρων που είχαν προταθεί και ληφθεί & κατά την έναρξη της πανδημίας τον περασμένο Μάρτη, τονίζοντας την ανάγκη επίδειξης αισθήματος ατομικής & κοινωνικής ευθύνης, χωρίς κανείς να ξεχνά…Αποστάσεις, Μάσκα και Αντισηψία.

Στην σημερινή σύσκεψη πήραν επίσης μέρος ο Αντ/ρχος Πολ. Προστασίας κ. Άρης Τζάνης, ο Αντ/ρχος Αγρ. Ανάπτυξης κ. Κ. Ζούρτος, η πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα Μαρίνα Πανάγου, καθώς & ο δημ. σύμβουλος κ. Β. Καλύβας, επικεφαλής του Συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Πύλης.

diaparataksiaki (5)

diaparataksiaki (7)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …