Ermk5SpW8AEZeNW-1536x864

Σε εγκάρδιο κλίμα υποδέχθηκε σήμερα, στη Ρώμη τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Ιταλός ομόλογός του, Λουίτζι ντι Μάιο.

Οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία, καθώς και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

 «Την Ελλάδα και την Ιταλία συνδέουν ισχυροί δεσμοί, στενή συνεργασία και ο κοινός στόχος για μία ισχυρή Ευρώπη», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Πριν αναχωρήσει για τη Λισσαβόνα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε: «Είχαμε σήμερα μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό μου Λουίτζι Ντι Μάιο. Καλύψαμε όλα τα θέματα και των διμερών μας σχέσεων, δηλαδή από την Ιταλική πλευρά την επικύρωση της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και τα οικονομικά θέματα, και από την άλλη τα ευρύτερα θέματα της περιοχής μας, δηλαδή την τουρκική προκλητικότητα. 

Τον ενημέρωσα για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών στις 25 Ιανουαρίου, την ευρύτερη τουρκική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και ακόμη τα ζητήματα που αφορούν τη Λιβύη και τον East Med. Δεν έλειψε από την ατζέντα μας και το μεταναστευτικό. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχουμε μία διαρκή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με την Ιταλία. Του κατέστησα, επίσης, σαφές ότι παρά το ότι σεβόμαστε την απόφασή τους και τη στάση τους η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε μία ισχυρότερη Ιταλική στήριξη στο θέμα των κυρώσεων».

Πηγή: dailypost.gr

 

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …