Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
ΑρχικήΧόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος ΧρόνοςΓερμανία: Πίνακας αξίας 280 χιλ. ευρώ βρέθηκε σε κάδο ανακύκλωσης

Γερμανία: Πίνακας αξίας 280 χιλ. ευρώ βρέθηκε σε κάδο ανακύκλωσης

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

Ένας θησαυρός εντοπίστηκε στα σκουπίδια.

Η γερμανική αστυνομία μπόρεσε να διασώσει έναν πολύτιμο πίνακα αξία 280 χιλ ευρώ, βρίσκοντας το έργο τέχνης πεταμένο σε κάδο ανακύκλωσης.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας επιχειρηματίας άφησε κατά λάθος τον πίνακα του σουρεαλιστή ζωγράφου, Ιβ Ταγκί, στον πάγκο του check-in στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας επιβιβάστηκε σε πτήση για το Τελ Αβίβ, κατά τη διάρκεια της οποία συνειδητοποίησε ότι έχει ξεχάσει τον πίνακα.

Μόλις έφτασε στον προορισμό του, ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές, στέλνοντας αρκετά email για τον πίνακα των 40×60 εκατοστών που βρισκόταν μέσα σε χαρτονένια συσκευασία.

 Ωστόσο, παρά τις έρευνες που διεξήγαγε η αστυνομία, ο πίνακας δε βρέθηκε πουθενά.

Τελικά, ο ανιψιός του επιχειρηματία πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ενημέρωσε τον επιθεωρητή Μίκαελ Ντιτζ, ο οποίος επικοινώνησε με την υπηρεσία καθαρισμού του αεροδρομίου και μαζί με τον επικεφαλής του αεροδρομίου έψαξαν τους κάδους ανακύκλωσης.

«Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πίνακας ήταν ακριβώς στον πάτο του κάδου» ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ζωγράφος Ιβ Ταγκί, που έζησε από το 1900 έως το 1955, έμεινε γνωστός για τα αφηρημένα, σουρεαλιστικά τοπία του.

Πηγή:topnews.gr

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα