malibu-home

Αν και χτίστηκε το 1992, αυτό το σπίτι στο Μαλιμπού μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που το συγκρίνουν με Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Edward Niles, ο οποίος είναι γνωστός για την κατασκευή σπιτιών από γυαλί και ατσάλι.

Σίγουρα δεν είναι για όλα τα γούστα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πόσο ιδιαίτερο είναι. Βρίσκεται στις πτυχές των βουνών της Σάντα Μόνικα, ακριβώς έξω από τον αυτοκινητόδρομο Pacific Coast, λούζεται από το φυσικό φως και προσφέρει μοναδική θέα στον ωκεανό.

Courtesy of Coldwell Banker

Η κατοικία είναι χωρισμένη σε δύο πτέρυγες και περιλαμβάνει σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, γυμναστήριο, επιπλέον χώρους καθιστικού, τέσσερα μπάνια και τέσεσερα υπνοδωμάτια, μεταξύ των οποίων μια κυρίως σουίτα που καταλαβάνει το μπροστινό μέρος της δομής για μέγιστη θέα. Αυτό το δωμάτιο διαθέτει καθιστικό, walk-in ντουλάπα και μεγάλο μπάνιο με ιδιωτική βεράντα που περιλαμβάνει υδρομασάζ.

Courtesy of Coldwell Banker

Η σύνδεση των χώρων κοινής διαβίωσης με την  πτέρυγα που περιλαμβάνει τα υπνοδωμάτια, τα μπάνια, το γυμναστήριο και κάποιους επιπλέον χώρους, γίνεται μέσω μιας γέφυρας σε σχήμα σωλήνα.

Courtesy of Coldwell Banker

Ολόκληρη η δομή βρίσκεται σε ένα οικόπεδο οκτώ περίπου στρεμμάτων, διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες, έχει αντισεισμικό σχεδιασμό και περιλαμβάνει ένα αίθριο με θερμαινόμενη πισίνα.

Courtesy of Coldwell Banker

Το ακίνητο χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί λόγω των ιδιαίτερων υλικών που χησιμοποιήθηκαν και αυτή την στιγμή διατίθεται προς πώληση έναντι 20 εκατ. δολαρίων.

Δείτε μερικές επιπλέον φωτογραφίες της κατοικίας παρακάτω:

Courtesy of Coldwell Banker

Courtesy of Coldwell Banker

Courtesy of Coldwell Banker

Πηγή:perpetual.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…