Μια επιτυχημένη, σημαντική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Απριλίου 2026 στο ΚΑΠΗ Μουζακίου, με θέμα την άνοια, στο πλαίσιο συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μουζακίου με το ΕΠΑΨΥ – Κέντρο Ημέρας και την Κινητή Μονάδα για άτομα με άνοια «Νόημα» Τρικάλων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξειδικευμένοι επιστήμονες –ψυχολόγοι, νευρολόγος και κοινωνικός λειτουργός– ανέδειξαν τη σημασία της έγκαιρης αναγνώρισης των συμπτωμάτων, τη σαφή διάκριση της άνοιας από τη φυσιολογική γήρανση, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης, της ορθής ενημέρωσης και της ουσιαστικής υποστήριξης τόσο των ατόμων που πάσχουν όσο και των φροντιστών τους.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας αποτελούν βασικό πυλώνα για την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση και την ουσιαστική στήριξη των οικογενειών που έρχονται αντιμέτωπες με την άνοια στην καθημερινότητά τους.
Στη δράση παρευρέθηκαν, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ.Φανή Δασκάλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού κ.Μαριάννα Ζιάκα, η Δημοτική Σύμβουλος κ.Ιουλία Φωτίου, ο Πρόεδρος Δ.Κ Μουζακίου κ. Αχιλλέας Καταραχιάς, υπάλληλοι του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι και προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.
Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Θεοφάνης Στάθης συγχαίρει θερμά το Κέντρο Κοινότητας Μουζακίου και τις ψυχολόγους κ.Ελισάβετ Σουβατζή και κ.Νίκη Μίχου, το ΕΠΑΨΥ – Κέντρο Ημέρας και Κινητή Μονάδα για άτομα με άνοια «Νόημα» Τρικάλων, καθώς και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Εθελοντισμού κα Μαριάννα Ζιάκα για την πρωτοβουλία και την επιτυχημένη υλοποίηση της δράσης.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει αντίστοιχες δράσεις που προάγουν την πρόληψη, την κοινωνική συνοχή και την προστασία των ευάλωτων ομάδων.












