Στη λογική της κυκλικής οικονομίας, ένας από τους κορυφαίους σεφ διεθνώς, ο Νταν Μπάρμπερ, σκέφτηκε έναν ακόμα ευρηματικό τρόπο για να μειώσει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.
Η συλλογή αποτελείται από πιάτα, μπολ, ποτήρια νερού και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μπάρμπερ με τον καλλιτέχνη και σχεδιαστή Γκρεγκ Μουρ. Ο Μουρ δουλεύει το project με τον σεφ εδώ και αρκετά χρόνια και το αποτέλεσμα έχει προκύψει από έρευνα 5 ετών. Τα σκεύη δημιουργούνται και σμιλεύονται με τεχνική του 18ου αιώνα που έχει υιοθετήσει ο σχεδιαστής και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Τα κόκαλα πρώτα συλλέγονται, στη συνέχεια καθαρίζονται, βράζονται αρκετές φορές, μετά ψήνονται στη φωτιά, θρυμματίζονται και μετατρέπονται σε στάχτη που έπειτα αποξηραίνεται και αναμιγνύεται με άλλα υλικά για να σχηματιστεί η τελική πρώτη ύλη από την οποία φτιάχνουν τα σκεύη τα οποία είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά.
info
greggfmoore.com
Πηγή: olivemagazine.gr