Ο Δήμος Μουζακίου, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, διοργανώνουν δύο σημαντικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ενίσχυση του μηνύματος «Καμία μόνη – Λέμε ΟΧΙ στη βία».
Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, στις 5:30 μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της βραβευμένης Μαριάννας Οικονόμου «Από το σκοτάδι στο φως», το οποίο πραγματεύεται με ιδιαίτερη ευαισθησία και ρεαλισμό το ζήτημα της έμφυλης βίας. Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και στόχο να συμβάλει στη δημόσια συζήτηση για ένα κοινωνικό φαινόμενο που μας αφορά όλους.
Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, από 10:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ανοικτή ενημερωτική δράση έναντι της πρώην Εθνικής Τράπεζας στο Μουζάκι. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις μορφές, τα σημάδια και τους τρόπους αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών, καθώς και να στείλουν το δικό τους δυνατό μήνυμα υποστήριξης, αλληλεγγύης και μηδενικής ανοχής στη βία.
Ο Δήμος Μουζακίου και οι συνεργαζόμενοι φορείς καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν, ενισχύοντας τη φωνή ενάντια στην έμφυλη βία και προωθώντας μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, σεβασμού και ασφάλειας για όλες τις γυναίκες.










