POYEF

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το αρχαίο ρητό του τραγικού ποιητή Ευριπίδη, «Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται καν τις ερωτήσεις», που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ., μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ ίσως, περιγράφοντας λιτά μα άκρως περιεκτικά στην παρούσα στιγμή, μια ωμή πραγματικότητα που συνεχίζει να υφίσταται για το σύνολο του προσωπικού της Εξωτερικής Φρουράς των καταστημάτων κράτησης.

Αφορμή για τα παραπάνω, αποτέλεσε η στάση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου με το άρθρο 38 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, με τίτλο: «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της
ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή», όπου ουσιαστικά προτείνει με νομοθετική διάταξη, να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του Κράτους, το δικαίωμα παροχής στο πολιτικό προσωπικό του εν λόγω Υπουργείου, είτε στους εν ενεργεία είτε στους συνταξιούχους υπαλλήλους του, της υγειονομικής περίθαλψης από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Επικροτώντας τη στάση αυτή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απλά νιώθουμε περισσότερο σίγουροι από ποτέ.

Για το ό,τι ξεκάθαρα πλέον φαίνεται, χωρίς καν να υπάρχει ούτε το παραμικρό σημείο αμφισβήτησης, πως όταν θέλει η πολιτική ηγεσία οποιουδήποτε Υπουργείου φυσικά και μπορεί να προστατέψει, να βοηθήσει, να προτείνει, να υιοθετήσει και τελικά να υλοποιήσει αιτήματα των υπαλλήλων του, όπως για παράδειγμα το επί σειρά ετών ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ αίτημα και της δικής μας Υπηρεσίας (που έχει αποτίσει φόρο αίματος για χάρη της ασφάλειας και της ομαλότητας εντός και εκτός των καταστημάτων κράτησης), για το δικαίωμα παροχής στους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρουράς των καταστημάτων κράτησης, της υγειονομικής περίθαλψης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία της χώρας, αρκεί βεβαίως να έχει η πολιτική της ηγεσία και την διάθεση να το κάνει.

Και δυστυχώς κύριε Υπουργέ, ύστερα πλέον από σχεδόν 2 χρόνια παρουσίας μας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η πολιτική ηγεσία της Εξωτερικής Φρουράς δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σε πολλά επιμέρους άλυτα και χρονίζοντα ζητήματα, όπως αυτό τώρα της ένταξης της υγειονομικής μας περίθαλψης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, πως έως τώρα δεν είχε καμία διάθεση να
σταθεί αρωγός με κανένα τρόπο.

Σήμερα λοιπόν ο χρόνος δίνει μία δεύτερη ευκαιρία σε όλους μας να αναθεωρήσουμε πρακτικές και λόγια. Και σε εμάς μα πολύ περισσότερο σε εσάς, όπου στο παρόν Νομοσχέδιο μπορείτε να προτείνετε την νομοθετική ρύθμιση που θα αποδώσει έστω και μετά από τόσα χρόνια, αυτό που δικαιούται και η Εξωτερική Φρουρά.

Θα επιμένουμε όσο χρειαστεί… Άλλωστε, το γράψαμε και στην αρχή… «Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται καν τις ερωτήσεις».

ds

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλίας του ΚΚΕ το σεισμό!

Αυτό που επείγει τώρα είναι η ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής! Η Κομματική Οργάνωσ…