αποχη-702x336

Αν το sex δεν είναι το δυνατό σας «χαρτί» και δεν περιλαμβάνεται συχνά στο πρόγραμμά σας, τότε θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι αυτό μακροπρόθεσμα ίσως βλάψετε την υγεία σας.
Δείτε ποιο είναι το τίμημα της αποχής από το sex σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, εκτός φυσικά από την απόλαυση που χάνετε!

Πιο επιρρεπείς στις ιώσεις

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Wilkes δείχνει ότι οι νέοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα, έχουν 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους.

Πιο επιρρεπείς στην ακράτεια

Κατά τον οργασμό οι μύες της πυέλου συσπώνται έντονα. Αν παραμένουν αγύμναστοι, αυξάνεται η πιθανότητα εκδήλωσης ακράτειας μελλοντικά.

Μεγαλύτερος κίνδυνος καρδιοπάθειας

Μία πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Bristol στη Μ. Βρετανία, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Epidemiology and Community Health», καταδεικνύει ότι οι άνδρες που κάνουν sex δύο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα, έχουν 50% μικρότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Στυτική δυσλειτουργία

Όσο πιο μικρός ο αριθμός των ερωτικών επαφών των ανδρών τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για την εκδήλωση διαταραχών στύσης, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine.

Ορθοπεδικά προβλήματα

Κατά τη διάρκεια του sex απελευθερώνονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες, οι οποίες μεταξύ άλλων συμβάλλουν στη χαλάρωση των μυών ανακουφίζοντας από μυϊκούς πόνους στη μέση και τον αυχένα.

Πηγή: docmed.gr, onmed.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Ο.ΕΜ.Ε.Θ: Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας για την επανεκκίνηση της αγοράς

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλ…