Palaiokaria (Arxiki)

Στην Τοξωτή Γέφυρα και στους καταρράκτες Παλαιοκαρυάς, σήμερα Κυριακή 31/3 στις 2:30μμ, έλαβε χώρα ένα ιδιόμορφο Show & άγνωστο ακόμη σε πολλούς, το αποκαλούμενο Aerial Fitness(εναερόβια ακροβατική γυμναστική).

Η Show Woman κα Βάσω Οικονόμου, δασκάλα του Aerial Fitness της σχολής «The Room» με έδρα της την Αθήνα, επέλεξε σήμερα ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα, με ακροβατικά & κινήσεις που έκοβαν την ανάσα, εντυπωσιάζοντας όσους κατάφεραν να παραβρεθούν στον χώρο της τοξωτής γέφυρας στον καταρράκτη της Παλαιοκαρυάς.

Ο ειδικός εξοπλισμός είχε στηθεί στο επάνω μέρος της γέφυρας, ενώ το ειδικό πανί που χρησιμοποίησε η αθλήτρια, αιωρείτο εξ αυτής από ύψος 6 μέτρων περίπου, με φόντο τον καταρράκτη & κρύα νερά του Πορταϊκού.

Το Aerial Fitness, ή άλλως πως, εναέρια ακροβατική γυμναστική, είναι είδος εναέριου ακροβατικού χορού, με την χρήση ακροβατικών πανιών,ο οποίος σου επιτρέπει να ελίσσεσαι, να χορεύεις, να πραγματοποιείς πτώσεις που κόβουν την ανάσα και να κάνεις εναέρια ακροβατικά σε μικρό ή μεγάλο ύψος, αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας.

Όπως μας εξήγησε η κα Βάσω Οικονόμου, η οποία πραγματοποίησε αυτό το μοναδικό & ιδιόμορφο θέαμα, πρόκειται για μία απαιτητική μορφή άσκησης, στην οποία συνδυάζεις τις ικανότητες ενός έμπειρου χορευτή κι ενός ακροβάτη & συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της Yoga και του Pilates,  με ακροβατικές κινήσεις και υπόσχεται πολλά. Εκτελείται με τη βοήθεια ενός ειδικού πανιού το οποίο κρέμεται από κάποιο σημείο, 6 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων σαν αυτό που χρησιμοποιείται στα εναέρια ακροβατικά.

Το σημερινό Show παρακολούθησαν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών & Θαν. Κωστάκης, Πολιτισμού κ. Γ. Τζιορτζιώτης & Καθαριότητας κα Λ. Οικονόμου, οι οποίοι προσκάλεσαν την κα Οικονόμου & το πολυμελές συνεργείο της, να επισκεφθεί ξανά το Δ. Πύλης, για έτερες εμφανίσεις, καθώς η περιοχή διαθέτει αρκετά σημεία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτόν τον σκοπό, την οποία πρόσκληση αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά.

Το Show παρακολούθησε επίσης & ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας με συνεργάτες του, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από την κα Οικονόμου, για το νέο αυτό εντυπωσιακό άθλημα.

 Επί τη ευκαιρία να αναφέρουμε, όπως δήλωσε άλλωστε & ο Αντ/ρχος κ. Κωστάκης, πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δ. Πύλης, οσονούπω θα προβούν σε ανάπλαση του χώρου, σύμφωνα & με την προβλεπόμενη μελέτη, με εργασίες που αφορούν…

  • Διαμόρφωση της επιφάνειας του εδάφους έτσι ώστε να δοθούν οι απαραίτητες κλίσεις με εκσκαφές και επιχώσεις, για την ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων προς την πλευρά του ρέματος.
  • Κατασκευή βάσης σκυροδέματος σε ολόκληρη την επιφάνεια του χώρου πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί η πλακόστρωση
  • Κατασκευή πέτρινου τοίχου με διαμόρφωση όψεων, αρμολόγημα, καπάκια στη στέψη και με ξύλινη περίφραξη σύμφωνα με το σχέδιο
  • Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης 2μ για τη συγκράτηση των υλικών καταπτώσεων και επένδυση του τοίχου με πέτρα (& κορωνίδες στη στέψη)
  • Κατασκευή μιας πέτρινη βρύσης στη θέση που ορίζει το σχέδιο
  • Τοποθέτηση ξύλινης πινακίδας προς ενημέρωση των επισκεπτών & τον προσανατολισμό προς τον καταράκτη
  • Τοποθέτηση 5 τραπεζόπαγκων, 1 ξύλινο κιόσκι και 7 ξύλινων κάδων απορριμάτων
  • Ηλεκτροφωτισμός

Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 140.000,00€.

Palaiokaria (1)

Palaiokaria (2)

Palaiokaria (4)

Palaiokaria (5)

Palaiokaria (6)

Palaiokaria (7)

Palaiokaria (8)

Palaiokaria (9)

Palaiokaria (11)

Palaiokaria (12)

Palaiokaria (13)

Palaiokaria (14)

Palaiokaria (15)

Palaiokaria (16)

Palaiokaria (17)

Palaiokaria (18)

Palaiokaria (19)

Palaiokaria (20)

Palaiokaria (22)

Palaiokaria (23)

Palaiokaria (24)

Palaiokaria (25)

Palaiokaria (26)

Palaiokaria (27)

Palaiokaria (28)

Palaiokaria (29)

Palaiokaria (30)

Palaiokaria (31)

Palaiokaria (32)

Palaiokaria (33)

Palaiokaria (34)

Palaiokaria (35)

Tziortziotis (1) Tziortziotis (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …