Piale;ia

Sakis Του Σάκη Γιώτα.

Με μεγάλη επιτυχία Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 18 Ιουνίου, το 4ο συνέδριο – πολιτιστική εκδήλωση στην Πιαλεία με θέμα: «Ασκληπειός & Πιαλεία».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του λαογραφικού μουσείου του χωριού, όπου αρκετός κόσμος παραβρέθηκε για να παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου & τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Την εκδήλωση «άνοιξε¨με χαιρετισμό του, κηρύσσοντας & την έναρξη του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, ο οποίος εξέφρασε & την πεποίθηση να αναδειχθεί η Πιαλεία & ο «Ασκληπειός», ως κομμάτι της καθημερινότητας & της πορείας στο μέλλον.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσοι σηκώνουν & θέτουν ψηλά, ιδιαίτερα τους νέους, τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, διαβεβαιώνοντάς τους, ότι ο Δήμος θα σταθεί δίπλα τους.

Χαιρετισμό διά του βήματος απηύθυναν ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Σιμορέλης & ο πρώην πολιτευτής των ΑΝΕΛ κ. Κώστας Πατέρας.

Ακολούθως ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλλόγου κ. Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος, ως κύριος ομιλητής, κάνοντας μία εκτενή ιστορική αναφορά στον «Ασκληπειό» & σε ό,τι τον συνδέει με την Πιαλεία, έδωσε το λόγο στους συνέδρους. Στον κ.  Χρήστο Γ. Γκίμτσα  (χειρουργό ορθοπεδικό) με κύριο θέμα της ομιλίας του «Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν», στον κ. Βασίλειο Τσιούτσια (Φαρμακοποιό), ο οποίος αναφέρθηκε  στην φυτοθεραπεία και τις εφαρμογές της &  στον κ. Γρηγόριο Μοράκη  (Γεωπόνο Βοτανολόγο), ο οποίος μίλησε για τα αρωματικά βότανα και την χρήση τους.

Με τη λήξη του συνεδρίου έγινε βράβευση μαθητή με το βραβείο «Κίμωνα Σακελλαρίου», ενώ στη συνέχεια μαθητές του Δημοτικού, παρουσίασαν το θεατρικό «Τα παιδιά του Ασκληπειού». Ακολούθως έλαβε χώρα ένα άλλο δρώμενο, η «Άφιξη Ικετών-Ασκληπειάδων», με απαγγελία ορφικού ύμνου του Ασκληπειού. Την εκδήλωση έκλεισε το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρχης, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν & τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερθέντων κ.κ. Μαράβα, Σιμορέλη & Πατέρα, ο Αντ/ρχος Παιδείας κ. Άρης Τζάνης, ο Αντ/ρχος Αγροτικής Ανάπτυξης & Πολιτισμού κ. Κώστας Μπαλατσούκας, ο Αντ/ρχος Καθαριότητας κ. Παύλος Μπόμπορας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθ. Κωστάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νίκος Λεμονάς, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κα Μαρίνα Πανάγου, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Πύλης κ. Βασίλης Πανάγος ο πατήρ Φώτιος Κωτούλας & αρκετοί άλλοι.

Χαιρετιστήριες επιστολές απέστειλαν, ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Κώστας Σκρέκας & ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου.

 

[huge_it_slider id=»29″]
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Νέους δρόμους συνεργασίας στα αγροτικά προϊόντα ανοίγει η συνάντηση Αυγενάκη με τον Κινέζο ομόλογό του

Συμφωνίες για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στο…