emvolio

Ανατροπή φέρεται να υπάρχει στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου από διφθερίτιδα.

Όπως αναφέρει η τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ο 8χρονος, που έχασε τη ζωή του, είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα. Τις δύο πρώτες δόσεις τις είχε κάνει στο Μητέρα και τις άλλες δύο σε ίδρυμα της Βούλας, που είχε μεταφερθεί.

Οι πρώτες πληροφορίες υποστήριζαν ότι το παιδί ήταν ανεπαρκώς εμβολιασμένο, έχοντας κάνει λιγότερες δόσεις. Να σημειωθεί ότι αύριο, Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ θα έχει τα αποτελέσματα. Απαντήσεις θα δώσει το δείγμα που θα μεταφερθεί στο εξειδικευμένο εργαστήριο της Βρετανίας, Public Health England, όπου θα γίνει ειδική ανάλυση στα κορυνοβακτηρίδια.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων για τον θάνατο του 8χρονου

Στην πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου στον οποίο ανιχνεύθηκε διφθερίτιδα αναφέρεται η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

«Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή.

Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)» καταλήγει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Πηγή: pronews.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…