voridis

Τρίμηνη παράταση μέχρι 31/3/2022, όλων των συμβάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, που αφορούν την κάλυψη αναγκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, στην Ολομέλεια.

«Η παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που δίνεται, αφορούν αποκλειστικά την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει από την εξέλιξη της πανδημίας και που δεν μας επιτρέπει να τις σταματήσουμε», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, απαντώντας στους συνδικαλιστικούς φορείς εργαζομένων στους ΟΤΑ, που ζήτησαν την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι «υπάγονται στο σχετικό νόμο για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους 24 μήνες».

«Αυτή είναι μια συνδικαλιστική οπτική, όμως οι συμβάσεις που παρατείνονται αφορούν εργαζομένους για την κάλυψη μόνο των αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία και οι ισχυρισμοί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν μπορούν να ακούγονται γιατί εκφεύγουν του νόμου και εκθέτουν τους εαυτούς τους», επεσήμανε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βορίδης υπεραμύνθηκε και της τροπολογίας για την παράταση μέχρι 30/7/2022 των συμβάσεων των εργαζομένων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, υπογραμμίζοντας ότι η μη παράταση τους εν μέσω της σχολικής χρονιάς θα οδηγούσε σε τεράστια ζητήματα για τους γονείς και ενδεχομένως να έκλειναν.

«Είναι απολύτου προτεραιότητας το θέμα αυτό για εμάς σκεφτόμενοι τους γονείς. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση από αυτή που δίνουμε. Και θα πρέπει οι ΟΤΑ να αναλάβουν την ευθύνη τους και ή θα συμμορφωθούν ή θα σταματήσουν να λειτουργούν βρεφονηπιακούς σταθμούς», σημείωσε ο κ. Βορίδης.

Πηγή:e-dimosio.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Επιμορφώνονται οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι Διευθυντές – Υποδιευθυντές των σχολείων της  Β’θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων στο ΕΚΚΔΑ – ΙΝΕΠ, για μια νέα ψηφιακή Διεύθυνση 

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Τρικάλων από αρχές Νοεμβρίου θα εφαρμόσει  σε πλήρη ανάπτυξη (…