tips

Τα μικρά μυστικά είναι που κάνουν τη διαφορά στην καλύτερη καθαριότητα του σπιτιού και βοηθούν τη νοικοκυρά να γλυτώσει κόπο αλλά και αρκετό χρόνο, καταφέρνει πάντα να τελειώσει νωρίτερα της δουλειές του σπιτιού κερδίζοντας περισσότερο χρόνο ξεκούρασης. Μικρές, αλλά απαραίτητες συμβουλές που θα δούμε στη συνέχεια και θα κάνουν το καθάρισμα παιχνιδάκι.

«Κάντε τα τζάμια αόρατα»

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά λέει μια παλιά παροιμία, γιαυτό λοιπόν όταν αποφασίσετε να καθαρίσετε το σπίτι και έρχεται η ώρα για τα τζάμια, πρέπει να γνωρίζετε τις κατάλληλες τεχνικές ώστε να γίνουν «αόρατα» και να μη μένουν πάνω τους σημάδια από βρομιές και δαχτυλιές.

Αν θέλετε τα παράθυρα σας να λάμπουν, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι όταν καθαρίζετε την εσωτερική τους πλευρά να το κάνετε κρατώντας την πετσέτα σας οριζόντια και κάνοντας οριζόντιες κινήσεις. Ενώ όταν καθαρίζεται την εξωτερική πλευρά των τζαμιών κάντε κάθετες κινήσεις.

Με αυτό τον απλό τρόπο θα μπορέσετε να εξαφανίσετε και τα παραμικρά υπολείμματα που τυχόν έχουν μείνει πάνω στο τζάμι, είτε είναι εσωτερικά, είτε εξωτερικά αφαιρώντας κάθε ίχνος βρωμιάς και κάνοντας τα τζάμια σας «αόρατα».

Γυαλίστε την κουζίνα σας με καθαριστικό αυτοκινήτου

gualiste-tin-kouzina-sas-me-katharistiko-autokinitou

Συνήθως τα μάτια της κουζίνας λερώνονται πολύ εύκολα, ένας γρήγορος τρόπος για να τα καθαρίσετε και να γυαλίσετε είναι με γυαλιστικό κερί αυτοκινήτου.

Πάρτε το κερί που χρησιμοποιείτε στο γυάλισμα του αυτοκινήτου και με ένα μαλακό πανί περάστε την περιοχή γύρω από την εστία, αμέσως μετά τρίψτε με το πανί και αφήστε το κερί να κάνει τη δουλειά του, δίνοντας στην εστία μια λάμψη καθαριότητας.

Βερνίκι παπουτσιών: που αλλού μπορεί να χρησιμεύσει

Που αλλού μπορεί να χρησιμεύσει το βερνίκι παπουτσιών εκτός από το γυάλισμα των παπουτσιών;
Αν λοιπόν, έχετε εύκαιρο ένα βερνίκι παπουτσιών στη ντουλάπα, τότε ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσετε για να γυαλίσετε τα ξύλινα έπιπλα του σπιτιού σας.
Αφού περάσετε τα έπιπλα με το βερνίκι, αυτά θα γυαλίζουν και θα γίνουν σαν καινούργια.

votanonkipos.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…