1

Συνάντηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Αθανάσιο Μπότα και Σωκράτη Παππά, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης στα γραφεία τους στην Καρδίτσα.

O Δήμαρχος, ζήτησε την επανέναρξη του Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου Φαναρίου, το οποίο κατά τη λειτουργία του υπήρξε το μοναδικό στο είδος του Πειραματικό Σχολείο Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία.

Πρόκειται για ένα σχολείο εξοπλισμένο με σύγχρονα εργαστήρια, άρτια βιβλιοθήκη και κλειστό γυμναστήριο. Η σύγχρονη εργαστηριακή του υποδομή θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη επωφελών συνεργασιών, αλλά και την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση με ΠΕΚ και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Οι μαθητές θα εκπαιδεύονται σε ένα υψηλών προδιαγραφών διδακτήριο, σε ένα ευρύτερο περιβάλλον με ιδιαίτερη ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με πλούσιο ιστορικό πολιτιστικό παρελθόν (τα αρχεία του σχολείου ανάγονται στο 1896) ιδανικό για την εκπαίδευση εφήβων μαθητών, ενώ η απόσταση Καρδίτσας – Φαναρίου είναι μόλις 15 χλμ.

Η μετατροπή του Γυμνασίου Φαναρίου σε Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου, έγινε κατά το σχολικό έτος 2009-2010, ενώ το 2015 με απόφασή της η προηγούμενη κυβέρνηση οδήγησε στην κατάργηση του συγκεκριμένου θεσμού.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Στάθης, τόνισε: «Στη συνάντησή μου με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας,  ζήτησα την εκ νέου  λειτουργία του Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου Φαναρίου, μετά  τις προτάσεις τους για την ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου 4692/2020.

Η επαναλειτουργία του Πειραματικού σχολείου Φαναρίου, θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο, θα ωφελήσει τη μαθητιώσα νεολαία του Nομού μας, τον Δήμο Μουζακίου – ειδικά το Φανάρι – και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών. Το εν λόγω αίτημά μας, έχουμε διαβιβάσει και στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ευελπιστώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Μπακάλης: Δεσμεύομαι να εργαστώ αγόγγυστα, για τον κάθε πολίτη του Δήμου μας

Επ’ ευκαιρία της εκλογής μου ως δημοτικός σύμβουλος στον Δ. Πύλης, θα ήθελα να ευχαρ…