1 (1)
  •  Περισσότεροι κτηνοτρόφοι θα λάβουν το 2% για την αγορά των ζωοτροφών.
  • Αναμένεται το επόμενο διάστημα να εξειδικευθεί ο τρόπος χορήγησης των επιπλέον 100 εκατομμυρίων ευρώ.

 Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αποφασίστηκε ότι την προβλεπόμενη ενίσχυση 2% για την αγορά ζωοτροφών, θα τη λάβουν όσα φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες αγρότες, θα εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως τις 30 Ιουνίου του 2022 – και όχι έως 31 Δεκεμβρίου του 2021, όπως όριζε η προηγούμενη απόφαση. Με την απόφαση αυτή διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων, οι οποίοι θα μπορέσουν να λάβουν τη στήριξη αυτή.

Επιπλέον, αναφορικά με τους νεοεισερχόμενους αγρότες, για όσους δηλαδή έκαναν έναρξη μέσα στο 2021, τροποποιείται ο υπολογισμός της ενίσχυσης, ώστε το 2% να υπολογιστεί επί των εξόδων τους και όχι επί των εσόδων.

Ο Θανάσης Λιούτας, ο οποίος συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, και το περασμένο Σαββατοκύριακο, στον τόπο μας, εδώ στο Περτούλι, με αφορμή το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, τόνισε στον κ. Υπουργό, τη θετική επίδραση που θα έχει αυτή η νέα τροποποίηση.

«Είναι μια δίκαιη τροποποίηση», τόνισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, ο οποίος περιγράφει με κάθε ευκαιρία στον Υπουργό, ζητήματα που αφορούν, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους του Νομού Τρικάλων.

Αναφορικά μάλιστα με την προηγούμενη ανακοίνωση του κ. Λιούτα, σχετικά με το πρόσθετο ευρωπαϊκό κονδύλι των 100 εκατομμυρίων ευρώ, για την πρωτογενή μας παραγωγή, ο Τρικαλινός Βουλευτής ενημερώθηκε από τον κ. Γεωργαντά ότι τις επόμενες ημέρες θα εξειδικευθεί ο τρόπος με τον οποίο θα δοθεί η πρόσθετη αυτή στήριξη. Το ΥΠΑΑΤ εξέδωσε πάνω σε όλα τα παραπάνω ζητήματα και σχετικό δελτίο τύπου.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Επενδύουμε μαζί σε αυτή τη νέα αφετηρία!

Η Θεσσαλία και ο Νομός Τρικάλων βρίσκονται μπροστά σε μία καθοριστική περίοδο, με την επόμ…