maicrosoft (1)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εντυπωσιακός Ελληνικός Τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist, τη Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Technopaideia Techno-kids Τρικάλων συμμετείχε για 20η χρονιά στο διαγωνισμό με τον Γιώργο Βουτσά και την Ντούβλη-Σμιθ Έλλη-Μαρί και προπονητή τους το Μάκη Σταφυλά, όπου αρίστευσαν στους περιφερειακούς και βρέθηκαν με τους 100 καλύτερους στον Πανελλήνιο τελικό.

Συνολικά 100 παιδιά ηλικίας 13 – 22 ετών, μαζί με τους γονείς, φίλους, καθηγητές και εκπροσώπους των εξεταστικών κέντρων, βρέθηκαν από το πρωί της Κυριακής στον «Πύργο Βιβλίων» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που βρίσκεται στο ΚΠΙΣΝ, για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Πρόκειται για τους 100 καλύτερους στις Microsoft Office εφαρμογές, από εξεταστικά κέντρα όλης της Ελλάδας, που διαγωνίστηκαν με ενθουσιασμό για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν εξαιρετικά υψηλό, αφού και φέτος η ανάδειξη των νικητών κρίθηκε στο δευτερόλεπτο

Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist, που διοργανώνεται από την Certiport/Pearson Vue. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμμετέχουν ετησίως πάνω από 700.000 μεμονωμένοι σπουδαστές από 140 και πλέον χώρες. Από τη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε για 20η χρονιά από την ACTA – Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναδείχθηκαν οι τρεις μεγάλοι νικητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, από 23 έως 27 Ιουλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist που θα διεξαχθεί στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α.!

Οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές για το 2022 είναι: 

  •         Στο Microsoft Word, (έκδοση 2019) τερμάτισε πρώτος ο Ανδρέας Ναλμπάντης, από το εξεταστικό κέντρο ExpertIn!
  •         Στο Microsoft Excel, (έκδοση 2019) κέρδισε την πρώτη θέση ο Νικόλαος Ραπάνης, από το εξεταστικό κέντρο TECHNO HelpU Agia Paraskevi!
  •         Στο Microsoft PowerPoint, (έκδοση 2019) ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου ο Χρήστος Λέτσιος από το εξεταστικό κέντρο TECHNO HelpU Agia Paraskevi!

Οι τρεις Πανελλήνιοι Πρωταθλητές θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε έναν κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό, να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία και να διεκδικήσουν – γιατί όχι; – μια θέση στο παγκόσμιο βάθρο της κατηγορίας τους, που συνοδεύεται από δώρα, χρηματικά έπαθλα και ένα δωρεάν ταξίδι στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια, των ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ACTA, Κος Ιωάννης Ανδρονικίδης και η Future Skills Development Lead, Microsoft Education Central Eastern Europe, Κα. Έλενα Ζαγλαρίδου, συγχαίροντας όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους. Τονίστηκε η σημασία της κατοχής διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιητικών, καθώς αποτελούν σημαντικά αποδεικτικά γνώσεων για τη σταδιοδρομία και την μετέπειτα καριέρα κάθε μαθητή.

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός: Πάμε μαζί να κάνουμε την Θεσσαλία τον τόπο που θέλουμε. Έχω καταλάβει τι πρέπει να αλλάξω(βίντεο)

Με μήνυμα προς όλες τις Θεσσαλές και όλους τους Θεσσαλούς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ε…