shutterstock_1566542062-768x512

Δε χρειάζονται πολλές συνθέσεις για να διατηρούμε όμορφη την όψη μας προλαμβάνοντας τα σημάδια γήρανσης και τις ατέλειες, όπως τα μαύρα στίγματα. Αρκούν τα παρακάτω 5 καλλυντικά που βάζουμε στο νεσεσέρ του καλοκαιριού.

Φρέσκια όψη, επιδερμίδα ελαστική με λεία υφή, και γυαλάδες  εκεί που πρέπει, ώστε να ακτινοβολεί η λάμψη της από μέσα προς τα έξω. Για να αποκτήσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά δε χρειάζεται να υπερβάλλουμε.  Καλοκαίρι σημαίνει ανεμελιά και το ίδιο συνεπάγεται και στην περιποίηση του προσώπου.

Ο κανόνας less is more είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Δε χρειάζονται πολλές συνθέσεις για να διατηρούμε όμορφη την όψη μας προλαμβάνοντας τα σημάδια γήρανσης και τις ατέλειες, όπως τα μαύρα στίγματα. Να ποια καλλυντικά βάζουμε μπροστά-μπροστά στο ντουλάπι μας.

Αντηλιακό

Δεν αποτελεί έκπληξη. Το καλλυντικό που κυριαρχεί στην προστασία της επιδερμίδας πρέπει να βρίσκεται στην μπροστινή γραμμή της περιποίησης όλο τον χρόνο. Ένα αντηλιακό προσώπου με βιταμίνες και υψηλό SPF θα θωρακίσει την άμυνά της και θα προλάβει μελλοντικές ρυτίδες και δυσχρωμίες. Τέλος, αν επιθυμούμε ελαφριά κάλυψη, επιλέγουμε ένα αντηλιακό με χρώμα.

Αντιοξειδωτικοί οροί και κρέμες περιποίησης

Το καλοκαίρι χρειαζόμαστε όση περισσότερη βοήθεια γίνεται από ουσίες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, και αποτρέπουν την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων, όπως η βιταμίνη C και Ε. Μετά τον καθαρισμό, πρωϊ ή και βράδυ, εφαρμόζουμε μία τέτοια σύνθεση και ενισχύουμε ακόμα περισσότερο την υγεία και τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας μας.

Μist προσώπου

Δροσίζει, φρεσκάρει, σταθεροποιεί  το μακιγιάζ που αλλοιώνεται από τη ζέστη και επιπλέον τονώνει τις αισθήσεις μας. Επιλέγουμε μία σύνθεση εμπλουτισμένη με ευεργετικά στοιχεία στην επιδερμίδα, η οποία προστατεύει και από το blue light που εκπέμπει το smartphone ή ο υπολογιστής μας.

Νερό καθαρισμού

Το απόλυτο must για έναν δροσερό και πρακτικό καθαρισμό σε πρόσωπο και λαιμό. Ο,τι πρέπει για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, ακόμα και το αδιάβροχο και να καθαρίσουμε σε βάθος τους πόρους. Εξτρα πλεονέκτημά τους είναι ότι κάποια από αυτά κυκλοφορούν σε travel size συσκευασία, γι’ αυτό είναι ιδανικά για τις διακοπές μας.

Μάσκα βαθύ καθαρισμού

Η χρήση μιας σύνθεσης με άργιλο είναι σημαντική, γιατί καθαρίζει και εξυγιαίνει σε βάθος τους πόρους, που λόγω της ζέστης, διαστέλλονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να  εισχωρούν σε βάθος οι ρύποι και το καυσαέριο. Ετσι μία με δυο φορές την εβδομάδα, καλό είναι να απομακρύνουμε το σμήγμα και τους ρύπους που μπλοκάρουν τους πόρους.

Πηγή:vita.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…