-xalazi-2

Κλιμάκια της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ  επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες τα χαλαζόπληκτα χωριά των Τρικάλων και της Φαρκαδόνας , συζήτησαν με εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων και παραγωγούς και τους εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος. .

Ορισμένα από τα χωριά επλήγησαν για δεύτερη φορά μέσα σε 2 βδομάδες με αποτέλεσμα η καταστροφή των καλλιεργειών να είναι ολοκληρωτική. Απ’ αυτή την κατάσταση αναδεικνύονται οι εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και του ΕΛΓΑ που δεν έχουν πάρει μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας και οι αγρότες μένουν απροστάτευτοι στα καιρικά φαινόμενα.

Σήμερα, η επιστήμη προσφέρει σύγχρονες τεχνικές που επιτρέπουν την έγκαιρη πρόβλεψη των  έντονων καιρικών φαινομένων και κατά συνέπεια κατάλληλων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης αυτών. Η υλοποίησή τους σκοντάφτει στις αντιλαϊκές-αντιαγροτικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ που καρατομούν τις κρατικές δαπάνες για την προστασία και ασφάλεια των φτωχομεσαίων αγροτών ,  μετατρέπουν την προστασία της παραγωγής σε ατομική από κρατική ευθύνη , σε δυσβάσταχτο κόστος για την αγροτιά.

Έτσι, διατηρούν τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ , που δεν παίρνει μέτρα προστασίας και δεν αποζημιώνει έγκαιρα και δίκαια στο 100% των ζημιών , ενώ οι αγρότες τον χρυσοπληρώνουν. Από την άλλη ΕΕ και κυβερνήσεις  μοιράζουν απλόχερα κρατικές ενισχύσεις, επιδοτήσεις , φοροαπαλλαγές κι άλλα προνόμια στους εμποροβιομήχανους του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν την την αγροτιά της περιοχής να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα από την ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων , να γυρίσει την πλάτη στην κοροϊδία των ανέξοδων υποσχέσεων , των αόριστων δεσμεύσεων και στα λόγια παρηγοριάς  από κυβερνητικούς παράγοντες και πολιτικάντηδες.  Να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα για

  • Να γίνει άμεση και δίκαιη καταγραφή με πλήρη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
  • Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων αγροτών-παραγωγών για μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας μιας και ο Νομός είναι πολυπαθής από τη χαλαζόπτωση και για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται για το σύνολο των ζημιών.
  • Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των πληγέντων με έκτακτη οικονομική ενίσχυση καθώς και για να παγώσουν οι οφειλές τους σε Τράπεζες και Δημόσιο.

Επίσης δεσμεύτηκαν στους παραγωγούς ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει όλες τους τις δυνάμεις για την ανάδειξη του ζητήματος τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία , ενώ ταυτόχρονα τους κάλεσε να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα για τα παραπάνω αιτήματα , καθώς και για διεκδικήσεις  που εναντιώνονται στο ξεκλήρισμά τους , όπως η μείωση του κόστους παραγωγής, οι κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, η μείωση της φορολογίας , η κατάργηση των χαρατσιών.

Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Αγιασμός και πρόβες χορωδίας ενηλίκων ανδρών και γυναικών Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 5:30 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας …