Ελληνική-Αστυνομία-2-1

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση συμμορίας στη Θεσσαλονίκη. Η δράση τους χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι και τις αρχές του περασμένου Φερβουαρίου. Στόχος τους ανήλικοι στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τεσσάρων νεαρών ημεδαπών. Ο ένας 17 και οι υπόλοιποι 16 ετών.

Έβρισκαν τα θύματά τους σε σχολεία, ίντερνετ καφέ, ακόμη και στα σπίτια τους και τους εκβίαζαν ζητώντας τους χρήματα είτε ευθέως είτε διαδικτυακά. Δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα θύματά τους αν δεν τους έδιναν τα χρήματα που ζητούσαν.

Τους εξανάγκαζαν ακόμα και σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες θύματά τους αναγκάστηκαν να ληστέψουν διερχόμενο πολίτη για να βρουν τα χρήματα. Δεν σταματούσαν όμως εκεί.

Μία 15χρονη την υποχρέωσαν σε χρήση κάνναβης με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τις αισθήσεις της. Ένα αγόρι το οδήγησαν στο Σέιχ Σου και με την απειλή όπλου ένας από τους δράστες επιχείρησε ανεπιτυχώς να προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά του.

Με αφορμή την προαναφερόμενη υπόθεση, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, απόλυτα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν σε ανήλικους και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές, ενημερώνει και προτείνει:

• Όταν εντοπίζετε ή αντιμετωπίζετε παρόμοιες συμπεριφορές απομακρυνθείτε και αναζητήστε ένα ασφαλές μέρος όπου υπάρχει επιτήρηση από ενήλικο ή βρίσκονται και άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν βοήθεια, αν χρειαστεί.

• Μιλήστε σε έναν ενήλικο που εμπιστεύεστε (γονείς, εκπαιδευτικούς κ.λπ.)

• Μπορείτε να καταγγείλετε τα περιστατικά στις αρμόδιες Αρχές.

Και πάντα να θυμάστε:

• Δεν είστε μόνοι
• Δεν φταίτε εσείς
• Μπορείτε να το σταματήσετε.

Περισσότερες συμβουλές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.hellenicpolice.gr στο πεδίο “Οδηγός του πολίτη”.

Πηγή:rthess.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Α.Γ.Μ.Ε., στην Τ.Κ. Παραμέρου, για το φαινόμενο της κατολίσθησης

Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών – πα…