poyef

Τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει καλύτερα αυτό που διαδραματίστηκε τη βραδιά της 21ης Ιουνίου στην Κέρκυρα, μια βραδιά διαφορετική από τις άλλες.

Ήταν μία βραδιά όμοια με εκείνη πριν κάποια χρόνια στη Χαλκίδα – τότε ήταν θεατρική παράσταση, τώρα μουσική συναυλία -, που έδειξε ότι υπάρχουν πιο ενδεδειγμένοι τρόποι να λειτουργήσει το Σωφρονιστικό Σύστημα, όταν υπάρχει ανθρωπιά και ανοιχτό μυαλό.

Ήταν η βραδιά της 21ης Ιουνίου που μπροστά στην εκκλησία του Άη Γιώργη, κρατούμενοι, Εξωτερικοί Φρουροί και υπάλληλοι της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας παρουσίασαν στο απροσδόκητα μεγάλο κοινό, μία μουσική συναυλία από κοινού.

Μια μουσική συναυλία που δείχνει ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα όταν υπάρχει θέληση, κατανόηση και ανθρωπιά.

Οι ταμπέλες του «κρατούμενου» και του «υπαλλήλου» έμειναν πίσω από τη σκηνή και όλοι μαζί, υπάλληλοι, κρατούμενοι και κοινό συντονίστηκαν αρμονικά σε ένα μουσικό ταξίδι.

Εννοείται πως αυτή η ξεχωριστή εμπειρία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, αν σύσσωμο το προσωπικό της φυλακής δεν έδινε τον καλύτερό του εαυτό και τον επαγγελματισμό του και κυρίως οι συνάδελφοί μας Εξωτερικοί
Φρουροί που διατήρησαν τα απαραίτητα επίπεδα ασφαλείας σε υψηλά στάνταρ, τόσο εντός όσο και εκτός του Καταστήματος Κράτησης, για όσο χρόνο αυτά απαιτήθηκαν.

Από πλευράς μας οφείλουμε να συγχαρούμε θερμά τους συναδέλφους, τη Διοίκηση του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης και τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας για την πρωτοβουλία, τη συμμετοχή, τον
επαγγελματισμό και κυρίως την ανθρωπιά που επέδειξαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και να έχει αυτό το άρτιο αποτέλεσμα, που αποτελεί φωτεινή ελπίδα στη σκοτεινιά του Σωφρονιστικού Συστήματος.

Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει παράδειγμα για όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Ακόμη μία φορά τα θερμά μας συγχαρητήρια!!!

δσ

 

Load More Related Articles
Load More In Αστυνομικό Δελτίο
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…