ydravlikoi (9)

Με πίστη και Πασχαλινή χαρά και φέτος στον λαμπρό Ιερό της Ζωοδόχου Πηγής στα Σαράγια εορτάστηκε η Παναγία. Σημαντική η σημερινή γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής η οποία παλιότερα ήταν και τοπική αργία λόγω του σεισμού των 7R του 1954, που συνέπεσε με την συγκεκριμένη εορτή.

Φέτος ο εορτασμός έγινε υπό συνθήκες πανδημίας με αυστηρό το πρωτόκολλο που επιβάλλει σαφή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, εντός και εκτός Ναού, με τους τρικαλινούς πιστούς να προσέρχονται στον Ιερό Ναό για να ανάψουν το κερί τους, σεβόμενοι το εν λόγω πρωτόκολλο.

Από τον Σαβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας & Θείου Κηρύγματος, ενώ με το πέρας αυτής,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προχώρησε στην χειροθεσία ιερέα του ναού π. Παναγιώτη Οικονόμου, με το οφφίκιον του Πρωτοπρεσβύτερου.

Στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής σήμερα το πρωί παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υδραυλικών Ν. Τρικάλων κ. Νικ. Βαλομάνδρας & μέλη αυτού, ενώ το ύψωμα της Παναγίας, ήταν προσφορά του Συλλόγου, οι οποίοι όλοι μαζί με το πέρας της Θ. Λειτουργίας, πήραν το καφεδάκι τους, στον μοναδικό φυσικό χώρο του Φρουρίου.

ydravlikoi (1)

ydravlikoi (10)

ydravlikoi (2)

ydravlikoi (3)

ydravlikoi (4)

ydravlikoi (5)

ydravlikoi (6)

ydravlikoi (8)

182879988_567569810894010_2316672327286151090_n

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …