Brami Ev

Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε την προαγωγή της συμπατριώτισσάς μας, κας Ευαγγελής Νικ. Μπράμη, που έλκει την καταγωγή της από το Παλαιομονάστηρο, στον ανώτατο βαθμό του Προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας.

Η άρτια και πολυεπίπεδη νομική της κατάρτιση και πολυετή εμπειρία της, μέσα από μια λαμπρή επαγγελματική πορεία, επιδεικνύοντας συνάμα μια  αξιόλογη προσφορά στο δικαστικό Σώμα, θεωρούμε πως δικαίωσε την σκληρή δουλειά, για την εκπλήρωση των ονείρων της και δικαίως κατέκτησε την «κορυφή» της Δικαιοσύνης.

Η Διαχειριστική Αρχή του PyliNews.gr, συγχαίρει ειλικρινώς και εγκαρδίως την κα Μπράμη γι’ αυτή της την προαγωγή, που αποτελεί τιμή και για τους ανθρώπους του τόπου της, ευχόμενη Υγεία στην ίδια, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη νέα της υψηλή αποστολή.

Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα της κας Ευαγγελής (Γκέλλυ)  Νικ. Μπράμη             

Μέλος πολύτεκνης οικογένειας (από πατέρα δάσκαλο και μητέρα αγρότισσα) γεννήθηκε στο Παλαιομονάστηρο ( Μπελέτσι) του Δήμου Πύλης Τρικάλων Θεσσαλίας, όπου έζησε μέχρι  12 ετών, στη συνέχεια  η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Αθήνα  (προάστιο Ηλιούπολη) όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήχθη με υποτροφία. Κατόπιν διαγωνισμού, υπηρέτησε ως διοικητική υπάλληλος στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Διεύθυνση Φυλακών -Τμήμα προσωπικού Φυλακών). Σήμερα υπηρετεί με το βαθμό του Εφέτη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Έλαβε  εκπαιδευτική  άδεια και το 2007 εξέδωσε το βιβλίο (προσωπική έκδοση) με τίτλο «Θρησκευτική Ελευθερία και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Υπόθεση Λαρίσης και Λοιποί κατά Ελλάδος».  Το έτος 2018 -2019 επελέγη Διδάσκουσα  στην Εθνική Σχολή Δικαστών Φορολογικό Δίκαιο. Αποφάσεις της,  λόγω μείζονος ενδιαφέροντος, δημοσιεύονται σε νομικά περιοδικά.

Το έτος 2016 παρακολούθησε το 4μηνης διάρκειας Σεμινάριο Ισλαμικού Δικαίου του Ινστιτούτου για τη Μεσόγειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Το έτος 2005 έλαβε το δίπλωμα βυζαντινής αγιογραφίας  3ετούς φοίτησης, στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Ηλιούπολης.  Από το έτος 2017 είναι τακτικό μέλος της ιστορικής Χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

Γράφει ποιήματα από τις πρώτες τάξεις Γυμνασίου. Στα φοιτητικά της χρόνια στον τότε Α΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νεανικής Ποίησης διακρίθηκε με το ποίημα «Η δύναμη της αγάπης». Ποιήματά της φιλοξενήθηκαν και στην εφημερίδα «Το Βήμα των Διοικητικών Δικαστών» στη στήλη «Η Θέμις στη Λογοτεχνία».  Είναι ιδρυτικό Μέλος του  Κύκλου  Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών (Κ.Ε.Λ.Δ., www.keld.gr), ο οποίος  έχει συσταθεί το Σεπτέμβριο του έτους 2017.

Συμμετέχει με ποιήματά της και πεζά –με άλλους έντεκα συναδελφούς της-στο πρώτο Ανθολόγιο Ποίησης  και Λογοτεχνίας του Κ.Ε.Λ.Δ. με τίτλο Ποιητική Αδεία και υπότιτλο Εν αμφιβολία ποιητές. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 στην παρουσίαση του Ανθολογίου αυτού στην Αθήνα στο Ίδρυμα Β & Μαρίνας Θεοχαράκη -με τη συμμετοχή και της χορωδίας του ΔΣΑ- ο Βασίλης Βασιλικός,  προβαίνοντας σε δημόσια κριτική των έργων των περισσότερων δημιουργών, την χαρακτήρισε «σπουδαία ποιήτρια», επέλεξε δε και απήγγειλε ο ίδιος, το ποίημα «Άνω θρώσκω», ως προς δε το πεζό  «Η μαμά μου αφηγείται: Η μέρα του γάμου μου» είπε, ότι αυτό πρέπει να ενταχθεί στα σχολικά βιβλία.

Τον Οκτώβριο του έτους 2018 έγραψε το ποίημα  «Τα Κάλαντα της Θέμιδος ή της Ευαγγελής», το οποίο, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, τραγουδήθηκε από την ιστορική χορωδία του ΔΣΑ στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης στις 20.12.2018 στην αίθουσα του ΔΣΑ με σύμπραξη όλων των Δικαστικών Ενώσεων και του Κ.Ε.Λ.Δ.

To Mάιο του έτους 2019 εξέδωσε την ποιητική συλλογή  «Στ΄ Αδράχτι του Κόσμου» από τις DeGiorgio Εκδόσεις  (Δροσερό Τρικάλων), η οποία αποτελείται από τις «Άγουρες Ανατολές» με ποιήματα που έγραψε η ποιήτρια από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου μέχρι και το Πανεπιστήμιο, «Στου Ήλιου το Γειτόνεμα», με ποιήματα της  ώριμης ζωή της  και, τέλος, στο «SMS για σένα, μάτια μου» η τεχνολογία συναντά την τέχνη του λόγου με μικρά ποιήματα, μερικά σταλμένα  σε συγκεκριμένους αποδέκτες.

ΜΕΛΕΤΕΣ

1.«Ο δικαστικός έλεγχος των πράξεων ή και αποφάσεων των εκκλησιαστικών οργάνων» Φεβρουάριος 2007. Διπλωματική εργασία στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών με επιβλέποντες Καθηγητές τους Ι. Μ. Κονιδάρη και Β. Α. Λεονταρίτου.

  1. «Τα Κεντρικά Όργανα Διοίκησης στο Πατριαρχείο Αντιοχείας»,Φεβρουάριος 2006. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού σεμιναρίου με θέμα «Κεντρικά Όργανα Διοίκησης στις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες. Μελέτη Συγκριτικού Εκκλησιαστικού Δικαίου (Διδάσκοντες Καθηγητές Ι. Μ. Κονιδάρης και Β. Α. Λεονταρίτου)

.3. «Το Κανονικό Αδίκημα του Σχίσματος», Ιανουάριος 2005. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού σεμιναρίου με αντικείμενο «Εκκλησιαστικό Ποινικό Δίκαιο», (Διδάσκουσα Καθηγήτρια Β. Α. Λεονταρίτου).

  1. «Υπόθεση Λαρίσης και Λοιποί κατά Ελλάδος-Απόφαση της 24ης Φεβρουαρίου 1998», 2006. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού σεμιναρίου με θέμα «Η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για εκκλησιαστικά ζητήματα» (Διδάσκων Καθηγητής Ι. Μ. Κονιδάρης).

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΕΡΕΥΝΑ-ΛΟΙΠΑ

-Συμμετείχε σε δύο ημερίδες Διδασκαλίας στην  EΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 24ης ΣΕΙΡΑΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 447 σε ΗΜΕΡΙΔΕΣ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Α)  της 28ης Νοεμβρίου 2018 με γενικό θέμα: «ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ΕΡΕΥΝΩΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ» με την εισήγηση «Ο αυτεπάγγελτος έλεγχος στις φορολογικές/τελωνειακές διαφορές ενώπιον των διοικητικών εφετείων και οι δυσχέρειες του εισηγητή δικαστή. Νομολογιακή προσέγγιση ειδικοτέρων ζητημάτων αυτεπαγγέλτου ελέγχου» και

 Β)  της 13ης Ιουλίου 2018 με γενικό θέμα: «ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ-ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ» με την εισήγηση «Αναδρομική εφαρμογή της επιεικέστερης διάταξης στις φορολογικές διαφορές. Ζητήματα διαχρονικού δικαίου. Νομολογιακή εξέλιξη».

  

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Με εισήγησή της εκδόθηκε η απόφαση 24/2013 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων περί παρατάσεων της παραγραφής του δικαιώματος του Ελληνικού Δημοσίου με ανάδειξη των αρχών της ασφάλειας δικαίου και της αρχής της προστατευομένης εμπιστοσύνης του διοικουμένου. Είναι η πρώτη επί του ζητήματος που εκδόθηκε (ΝΟΜΟΣ).

Με εισήγησή της εκδόθηκε η απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων (ακυρωτική διαδικασία) για το υποχρεωτικό του μαθήματος των θρησκευτικών για τους ορθόδοξους μαθητές (ΝΟΜΟΣ).

Ως μονομελής δικαστής εξέδωσε την απόφαση 840/2003 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, εφαρμόζοντας το λειτουργικό κριτήριο για τη φύση της  διαφοράς ως διοικητικής σε ζήτημα της ΟΛΠ Α.Ε., η οποία επικυρώθηκε με τη ΣτΕ  97/2014 (ΝΟΜΟΣ, Ναυτική Δικαιοσύνη 2, 2004 σελ. 153 επ.).

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…