f4488c44dcaabd9fc7b78a55a6b975d5_XL

Ο χιονιάς υποχώρησε και η καθημερινότητα επιστρέφει καθώς οι μετακινήσεις και ολόκληρη η Αττική παρέλυσαν για δύο μέρες. Η μετακίνηση γίνεται με SMS 13033. Δείτε ποιοι είναι οι κωδικοί μετακίνησης για τράπεζα, κινητή τηλεφωνία, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ και συνεργεία.

Η Μήδεια έφυγε και η καθημερινότητα επιστρέφει για τους περισσότερους στην Αττική, καθώς ακόμα υπάρχουν χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα. Η μετακίνηση συνεχίζει να γίνει με SMS στο 13033 για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένους κωδικούς.

Για τράπεζα και για ΔΕΗ ο κωδικός μετακίνησης είναι το 3.

Για κινητή τηλεφωνία, ΕΛΤΑ και συνεργεία, ο κωδικός μετακίνησης είναι το 2.

Υπενθυμίζεται ότι για τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 9 το βράδυ και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί. Οι πολίτες θα μετακινούνται με το απαραίτητο sms στο 13033 με τον απαραίτητο κωδικό.

Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Αλλαγές στη μετακίνηση των εργαζόμενων

Το έντυπο μετακίνησης εργαζόμενου άλλαξε όμως μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 18/2 ισχύει το παλιό λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια». Έτσι, οι αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί θα ισχύσουν από την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας: «Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που επικρατούν σε όλη τη χώρα, το μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσεως των νέων εντύπων Βεβαίωσης Κίνησης τόσο των εργαζομένων όσο και των αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, επιτηδευματιών, καθώς και των μελών διοίκησης, επεκτείνεται μέχρι και την 19/2/2021 και ώρα 06:00. Για το διάστημα από 15/2/2021 και ώρα 06:00 έως και 19/2/2021 και ώρα 05:59, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους και με τα παλαιά έντυπα φόρμες – άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου».

Πηγή:ieidiseis.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…