ntala

Μια ξεχωριστή βραδιά διοργανώθηκε την περασμένη Τρίτη στο Μουσείο Τσιτσάνη από την Ειρήνη Ντάλα με αφορμή την έκδοση της πρώτης ποιητικής της συλλογής  με τίτλο «ειρήνης έργα» απ’ τις εκδόσεις Γραφή.

Η αίθουσα των εκδηλώσεων γέμισε από ανθρώπους που καλοδέχτηκαν την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και καταχειροκρότησαν ενθουσιασμένοι τους συντελεστές της παρουσίασης.

     Η Ειρήνη Ντάλα έστησε μια διαφορετική παρουσίαση με θεατρικά στοιχεία, καθώς όπως δήλωσε είναι μια μορφή τέχνης που λατρεύει.  Με σκηνικό επηρεασμένο από τα σκίτσα του βιβλίου του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Κοθρά, με απαγγελίες από τη Ζωή Αργυρίου και Νατάσα Νιζάμη, με τις οποίες παλιότερα είχε καταστήσει ως μέλος θεατρικής ομάδας βραβεία  και την Αγνή Μεταφτσή μέσω βίντεο η οποία απήγγειλε το ποίημα «Δικαιώμά μου» παίζοντας κλαβινόβα, με χορό από ένα νεο κορίτσι ,τη Βίβιαν Γεωργούλα που υποδύονταν την Έμπνευση και ορχηστρικές μουσικές από τον Γιώργο Αλκαίο και το άλμπουμ zero που συνεπήραν το κοινό.
Το εγχείρημα πέτυχε καθώς τα ποιήματά που  καταπιάνονται  με  διαχρονικά και επίκαιρα θέματα , είναι πλούσια σε εικόνες και προβάλλουν το συναίσθημα. Η ίδια τόνισε πως πιστεύει βαθιά πως η ποίηση είναι για όλους, είναι οικεία, είναι αληθινή, ταξιδεύει το μυαλό μας, ξυπνά τη ψυχή μας, μας αναμετρά με το παρελθόν, μας εμπνέει για το μέλλον. Ασχολείται με τη συγγραφή της εδώ και 20 χρόνια και φέτος αποφάσισε να θέσει τον εαυτό της στη κρίση του κοινού.
Αν η δουλειά της αγαπηθεί θα συνεχίσει με την έκδοση κι άλλης συλλογής, αν όχι θα συνεχίσει και πάλι  κρυφά και μοναχικά να γράφει ποιήματα γιατί έτσι νιώθει πως υπάρχει, έτσι λέει ένα ναι στον εαυτό της.
Στο δίλημμα «ειρήνη- πόλεμος», στο οποίο στήθηκε όλη η παρουσίαση, μας παρότρυνε να επιλέξουμε την ελευθερία, με το κοινό να χειροκροτεί συγκινημένο.
Επίσης ,να αφουγκραστούμε τη σύγκρουση πολέμου και ειρήνης που ο καθένας βιώνει μέσα του και με το χέρι μας σα φίμωτρο να κλείσουμε το στόμα  του πολέμου και να αφήσουμε να ακούγεται καθαρά και δυνατά η φωνή της ειρήνης ….γιατί μόνο με έργα ειρήνης έχει αξία η ζωή .
Το «παρών» έδωσαν σημαντικοί άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, όπως ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, οι πρώην βουλευτές Χρήστος Σιμορελης και κ. Χρύσα Ντιντή ,η κ. Μάνη Γιαννοτάκη, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών & Παιδείας Δ. Πύλης κ. Μάκης Παπαγεωργίου, η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύλης κα Λ. Οικονόμου & η κα Σοφία Αλεστά.
Η βραδιά έκλεισε με την μεγάλη της κόρη Μαρίζα  που ως Ελευθερία, μοίρασε από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο σε κάθε συμμετέχοντα.
Θερμά συγχαρητήρια στη συντοπίτισσα μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία!
d 1
d 2
d 3
d 5
d 6
Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Ντίνος Τσέλιγκας: Έφτασε η ώρα να δώσουμε την στήριξη, σε όσους πάνω απ’ όλα, βλέπουν τον πολίτη ως «Ανθρωπο!»

Έφτασε η μεγάλη ώρα!… Καλούμαι και εγώ λοιπόν με την σειρά μου τις επόμενες ημέρες ν…