Gpmfoi rema (1)

Την ΤΚ Γόμφων «θωρακίζει» με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την διάνοιξη, εμβάθυνση & καθαρισμό του ρέματος που περιτρέχει περιμετρικά τους Γόμφους και στο παρελθόν έδωσε πλημμυρικά φαινόμενα και μάλιστα σε μία περίπτωση, κατέρρευσε πλήνθινη οικία, όταν στο συγκεκριμένο ρέμα έσπασε το υπάρχον ανάχωμα στην νότια είσοδο του χωριού από Μουζάκι.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά η ΠΕ Τρικάλων & ο κ. Μιχαλάκης, ξεκίνησαν από σήμερα οι παραπάνω λεπτομερείς παρεμβάσεις επί του ρέματος, αρχής γενομένης από το σημείο που ξεκινά από την είσοδο του χωριού από την πλευρά του Μουζακίου, οι οποίες θα συνεχιστούν σε μήκος δύο χιλιομέτρων, έως & την δυτική πλευρά του ρέματος στην είσοδο του χωριού από Παλαιομονάστηρο και στο σημείο που αυτό τέμνεται με έτερο, που διατρέχει την βόρεια περίμετρο της Κοινότητας.

Στο ίδιο έργο προβλέπεται & η κατασκευή ενός τεχνικού έργου, που θα περιλαμβάνει την κατασκευή χειροκίνητου θυροφράγματος, μέσω του οποίου θα επιτυγχάνεται ανακατεύθυνση της ροής των νερών του κεντρικού ρέματος, στο παραπάνω βόρειο ρέμα, με  με σκοπό την εκτόνωση του κεντρικού ρέματος και την αποφυγή πλημμυρικού φαινομένου.

Έργο το οποίο εγκρίθηκε από ΥΠΕΧΩΕ & Υπ. Ανάπτυξης & εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων & στον κωδικό που αφορά τις θεομηνίες.

mixalakis Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης, ανέφερε πως «Η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές των Τρικάλων» βασίζεται σε ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, που γίνεται σε συνεργασία με τον κ. Αγοραστό, τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τις κατά τόπους Αρχές, αξιοποιώντας  κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, με μοναδικό στόχο την προστασία των συμπολιτών μας, τις περιουσίες τους, και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.»

Gpmfoi rema (2)

Το ρέμα εκτόνωσης, όπου θα κατασκευαστεί το χειροκίνητο θυρόφραγμα.
Το ρέμα εκτόνωσης, όπου θα κατασκευαστεί το χειροκίνητο θυρόφραγμα.
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…