Troxaio-1

Για πολλοστή φορά οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Πηγής, μετά το νέο σοβαρό τροχαίο που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (ευτυχώς χωρίς τραγικό αποτέλεσμα) στο γνωστό παράδρομο-καρμανιόλα μεταξύ γέφυρας Καραβόπορου και πρατηρίου βενζίνης Αρβύθη, απευθύνονται σε κάθε αρμόδια αρχή και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι καθ’ ύλην αρμόδια να δώσει εντέλει οριστική και σίγουρη λύση, τα ημίμετρα δεν είναι λύση, ούτε έχουν και αποτελέσματα φυσικά.

Αυτή η περιοχή των (5000) χιλιάδων κατοίκων περίπου, στο παρελθόν είχε κεντρικό δρόμο για να επικοινωνεί με την πρωτεύουσα του νομού. Ο νέος δρόμος που κατασκευάστηκε, δημιούργησε μεγάλα και επικίνδυνα προβλήματα για τους κατοίκους της περιοχής, αφού είναι αναγκασμένοι να επικοινωνούν με την πρωτεύουσα του νομού που απέχει 7-12 χλμ. από αυτή, μέσα από παράδρομους και αγροτικούς δρόμους με κίνδυνο της ζωής τους.

Ουσιαστικά η Δημοτική Ενότητα Γόμφων επικοινωνιακά είναι τυφλή. Η αστική και υπεραστική συγκοινωνία που μεταφέρει δεκάδες ανθρώπους μαζί με μικρούς μαθητές, αναγκάζεται να περνάει από τον επικίνδυνο αυτόν παράδρομο με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι κάτοικοι απαιτούν να δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος στο ύψος του εργοστασίου ΤΥΡΑΣ των αδελφών Σαράντη, για την ομαλή, σίγουρη και ασφαλή επικοινωνία με τη πόλη των Τρικάλων (Σχολεία, Αγορά, Δημόσιες υπηρεσίες, Τράπεζες κλπ.)

Πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα όπως έγινε το 2017, που έφυγε ένας νέος άνθρωπος, πιστεύουμε πως αυτήν την φορά θα εισακουστούν οι διαμαρτυρίες μας και τα δίκαια αιτήματα μας προς κάθε υπεύθυνη αρχή, για τον κίνδυνο της ζωής μας που διατρέχουμε καθημερινά

 

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ ΓΟΜΦΩΝ

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Με μπουζούκια και κλαρίνα στο Χόλιγουντ, τρικαλινοί μουσικοί

Το προηγούμενο Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 η γνωστή μουσική μουσική ομάδα Μίλτος Κρανιάς, Χρ…