default

«Ο Δήμαρχος δεν είναι ο πρώτος πολίτης του Δήμου, αλλά o τελευταίος! Κι αυτό προκύπτει απ΄το γεγονός της φύσης του έργου του, που δεν είναι άλλο απ’ το να υπηρετεί τον πολίτη, συνειδητά…»

«Δεν είναι τίμιο να αποδομείς το έργο του αντιπάλου σου, πόσο μάλλον την προσωπικότητά του, όταν μάλιστα βλέπεις να καταβάλλεται προσπάθεια. Άλλο η προσπάθεια, άλλο η ικανότητα, άλλο η αδυναμία κι άλλο η απάθεια, η οποία «ναι!», είναι κατακριτέα.»

Τάδε έφη ένας… τοπικός αυτοδιοικητικός, μεταξύ και πολλών άλλων που ελέχθησαν βέβαια, αλλά αυτά ήταν το έναυσμα στην ευκαιρία που μας δόθηκε στην διάρκεια ενός πρωινού καφέ μας, να συνομιλήσουμε μαζί του, για την πολιτική & τον πολιτικό, γενικά & ειδικά!!!

Ένας πολιτικός που δεν κομπιάζει, δεν μασάει τα λόγια του και δεν «κολώνει» να κάνει ακόμη και δημόσια την αυτοκριτική του, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, έτσι όπως πρέπει να είναι, όπως θα έπρεπε να είναι και όχι όπως «βολεύει».

Ένας αυτοδιοικητικός που θεωρεί ύψιστα προσόντα για έναν πολιτικό, είτε αυτός εκτίθεται στην τοπική, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, την οξυδέρκεια, την ικανότητα, την αυτογνωσία, που οδηγούν σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης, προπαντός όμως την ταπεινότητα, εκ της οποίας απορρέει το ζητούμενο για τον θεσμό που υπηρετεί…:

Μια αληθινή σχέση και επικοινωνία ανάμεσα στον πολιτικό & τον πολίτη, θέτοντας τον όρο «εξουσία», που απορρέει από μια τέτοια θέση, σε ένα άλλο επίπεδο, όπου την αυταρχικότητα, την εκμετάλλευση, την καταγγελτικότητα, ακόμη & την εκδίκηση, αντικαθιστούν και είναι κυρίαρχες η Συνέργεια και η Ανιδιοτέλεια.

Ένας αυτοδιοικητικός που έχουν περάσει από τα χέρια του 6 !!! εκλογικοί κατάλογοι και το μυαλό του είναι ακόμη στη θέση του και δεν μπήκε στην διαδικασία απομυθοποίησης της αυθεντίας που γεννά μια δημόσια θέση εξουσίας, πριν ακόμη ξεκινήσει!!!

Αυτά τα ολίγα, αλλά και πολλά περισσότερα, αποκομίσαμε από έναν πρωινό ελληνικό καφέ, που αν και σκέτος, πραγματικά μας γλύκανε με έτερα ενδιαφέροντα…

Ακόμα και ως απλοί πολίτες (ψηφοφόροι) ή εν δυνάμει υποψήφιοι Δήμαρχοι ή δημ. Σύμβουλοι, δεν συμφωνείτε με τις απόψεις του πρωινού συνδαιτημόνα μας, μην πατήσετε delete, στα παραπάνω, απλά φυλάξτε τα κάπου σε ένα μικρό ράφι της σκέψης σας, γιατί…το μέλλον είναι δυσοίωνο, ενώ το παρελθόν…ΣΟΦΟ!!!

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Τρικκαίων

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕ…