5397548

Ανήσυχοι παραμένουν οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν την εξέλιξη του χθεσινού σεισμού των 6,3 ρίχτερ που συγκλόνισε την Κρήτη, καθώς εκτιμούν ότι οι μετασεισμοί που ακολούθησαν είναι περιορισμένοι.

Ένας μεγάλος σεισμός με ελάχιστη μετασεισμική δραστηριότητα. Αυτή είναι η αντίφαση που στρέφει τα ανήσυχα βλέμματα των σεισμολόγων προς το Λασίθι της Κρήτης.

«Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι δεν έχουμε την ισχυρή μετασεισμική ακολουθία που στατιστικά έχουμε μετά από τέτοιους σεισμούς και παρακαλουθούμε το φαινόμενο τις επόμενες ώρες» σημείωσε στο MEGA ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Οι επιστήμονες παραμένουν πάντως καθησυχαστικοί. Η θάλασσα θα προστατέψει το νησί.

Οι κάτοικοι στο Λασίθι προσπαθούν ακόμα να ξεπεράσουν το σοκ. Τα σπίτια άντεξαν και κυρίως δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ σοκαρισμένοι ακόμα είναι και οι ξένοι επισκέπτες του νησιού.

Καταμέτρηση ζημιών στη Σητεία

Στον Ξερόκαμπο, στη Ζάκρο και τη Σητεία, ήδη έχει αρχίσει η καταμέτρηση ζημιών.

«Δίνουμε προτεραιότητα στα σχολεία, στα νοσοκομεία και όλα τα δημόσια κτίρια» σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στην προώθηση των λύσεων και για να στηρίξουμε τους κατοίκους και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Στο Αρκαλοχώρι ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι και μίλησε με τους σεισμόπληκτους κατοίκους και τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ανακούφιση των πληγέντων.

«Να μην γίνει το ίδιο που έγινε με το Δαμάσι, που οι αποζημιώσεις δόθηκαν έναν χρόνο μετά» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Για τις επόμενες 48 ώρες οι αρχές του δήμου παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ η καταμέτρηση των ζημιών θα συνεχιστεί.

Πηγή:koutipandoras.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Την Τετάρτη 18/10 οι εμβολιασμοί τετάνου στο Δροσερό, από τον Δ. Πύλης

Από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  του Δήμου Πύλης κα Χαρ…