mat et 2

 Το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει στις 25 και 26 Ιουνίου 2022, σας παρουσιάζει με πολύ χαρά   τους σημαντικούς επιστήμονες που θα συμμετάσχουν, στην Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στους Μαθητικούς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς αλλά και στα εγκαίνια των νέων Γραφείων του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ.

  1. Φελλούρης Ανάργυρος: Ο κ. Ανάργυρος Φελλούρης είναι μαθηματικός πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου του Λίβερπουλ. Εργάστηκε στο Εθνικό Μετσόβιου Πολυτεχνείο στο οποίο έχει διδάξει Μαθηματικά σε όλες τις Σχολές του από το 1977. Από το 2018 είναι Ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ. Είναι συγγραφέας πολλών ερευνητικών εργασιών στην περιοχή της Άλγεβρας και της Γεωμετρίας καθώς και αρκετών βιβλίων Μαθηματικών για φοιτητές αλλά και για διαγωνισμούς.

Από το 2017 μέχρι το 2021 ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Από το 2000 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος της Επιτροπής διαγωνισμών και Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΜΕ.

Ο κ. Φελλούρης,  στην ομιλία του θα αναφερθεί στη διαχρονική αξία των Μαθηματικών και στα οφέλη των  Μαθηματικών  Διαγωνισμών. 

  1. Μιχαλάκης Κώστας: Ο κ. Κώστας Μιχαλάκης γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Ιστορία-Αρχαιολογία στην Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην βαλκανική ιστορία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία ιστορικού περιεχομένου και αρκετά άρθρα πάνω σε εκπαιδευτικά, ιστορικά και πολιτικά ζητήματα. Διετέλεσε επί έξι χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων. Εργάζεται ως φιλόλογος στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης.

Ο κ. Μιχαλάκης θα παρουσιάσει το Βιβλίο – Λεύκωμα: « 25 Χρόνια Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής μαθηματικής Εταιρείας: 1993-2018». Το βιβλίο περιέχει την ιστορία του Παραρτήματος Τρικάλων από την ίδρυσή του μέχρι και το 2018 και παρουσιάζει τις διακρίσεις όλων των μαθητών και μαθητριών του ν. Τρικάλων στους μαθηματικούς διαγωνισμούς, με ειδικά αφιερώματα στους Ολυμπιονίκες. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει :

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, ώρα 18.30

Τελετή Βράβευσης των διακριθέντων μαθητών/τριών, των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς του σχολικού έτους 2021-2022. Η εκδήλωση θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο στο Φρούριο με το εξής πρόγραμμα:

  • Κεντρική Ομιλία από τον κ. Ανάργυρο Φελλούρη,  
  • Παρουσίαση του Βιβλίου – Λευκώματος “25 χρόνια Παράρτημα Τρικάλων της ΕΜΕ: 1993-2018” από τον κ. Κώστα Μιχαλάκη,  
  • Βράβευση διακριθέντων μαθητών & μαθητριών στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς ΘΑΛΗ—ΑΡΧΙΜΗΔΗ, ΠΥΘΑΓΟΡΑ και ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, ώρα 11.30

Εγκαίνια των Νέων Γραφείων του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ, όπου θα λειτουργήσει και το “Μαθηματικό Στέκι” για τους μαθητές και μαθήτριες των Τρικάλων. 

Στόχος μας είναι το Μαθηματικό Στέκι να γίνει, για τους μαθητές και μαθήτριές μας, κύτταρο, παραγωγής μαθηματικών ιδεών, ανάδειξης ικανοτήτων και δεξιοτήτων καθώς και ανάπτυξης θετικής στάσης προς τα Μαθηματικά

                                         

 Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Η Πρόεδρος                                                                                        Η Γεν. Γραμματέας

Αθανασία Ζαραμπούκα                                                                      Δήμητρα Αγγέλου

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων  Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027

Την  συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας…