kourema

Τρέχει η διαδικασία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου

Προχωρά η διαδικασία του συμψηφισμού παλιών χρεών αγροτών, κτηνοτρόφων και αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, καθώς σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, εστάλησαν για έλεγχο στην ΚεΜΚΕ, την αρμόδια εθνική αρχή συντονισμού για τις κρατικές ενισχύσεις, που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, οι απαιτούμενες ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργείων (Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών).

Εκεί, οι ΚΥΑ θα ελεγχθούν από την εν λόγω αρχή και μετέπειτα θα προωθηθούν για εφαρμογή, τα όσα προβλέπονται σε αυτές. Σύμφωνα με το περιεχόμενό τους, θα γίνει συμψηφισμός των χρεών αγροτών και συνεταιρισμών έναντι δανείων/ενισχύσεων που έλαβαν το 1992, το 1994, συν τα πακέτα Κοντού-Χατζηγάκη.

Με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις, προβλέπεται πως θα απαλλαγούν από τα εν λόγω χρέη, που αγγίζουν συνολικά το ποσό των 812 εκατ. ευρώ, χιλιάδες παραγωγοί, αλλά και συνεταιριστικές οργανώσεις.

Όπως έχει γράψει και στο παρελθόν ο ΑγροΤύπος, οι οφειλές αυτές, θα συμψηφιστούν με μελλοντικά πακέτα κορονοενισχύσεων που προορίζονταν για τη χώρα μας.

Πηγή:agrotypos.gr, (Μπίκας Αλέξανδρος)
Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Ζητείται προσωπικό στο Παλαιομονάστηρο…

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα αναψυκτήριο – ψησταριά στο Παλαιομονάστηρο  Τρικ…